• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

başka sayfada arama yaptırmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Ofice 2003
sayın üstadlar,
ekte gönderdiğim dosyada da göreceğiniz üzere 3 tane çalışma sayfam var.
ana çalışma sayfam KARAR başlıklı olan,
1- KARAR sayfasında var olan bir numaranın TEMYİZ sayfasında da aynı numaradan olup olmadığını sorgulayacak (sorgulamada 2007/1 i sorgulattırıyorsam 2007/11 veya 2007/12 vs. leri getirmeyecek)

VARSA - Karar sayfasında Temyiz sütünunun ilgili sırasına VAR yazacak
YOKSA - yoksa YOK yazacak

Karar sayfasında diyelim ki dosya numarası "2007/1" Karar No, "2007/2" Esas No şeklinde
1- TEMYİZ sayfasında sorgulayacak varsa KARAR sayfasında TEMYİZ SÜTUNUNA (R) var yazacak, yoksa yok yazacak
2- aynı değeri YARGITAY sayfasında sorgulayacak varsa KARAR sayfasında YARGITAY sütununa (S) var yazacak, yoksa yok yazacak

UYARIN İÇİN TEŞEKKÜRLER

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
uzun bi çalışmaya başlıyacağım o yüzden yardımcı olabilecek varsa çok müteşekkir olacağım

Dosya sanki biraz özel bir dosya.

İnternette yayınlanması ne kadar doğru bilmiyorum.

Saygılar.

Katılıyorum sonra ifşa etmekten başın ağrımasın. Cevabı bilmiyorum ama ben olsam alt alta hepsini bir kitapta toplar ...=EĞER(EĞERSAY(B;B)>1;"Çift";"") formülü ile çiftleri bulur boyardım.

uyarınız için teşekkürler gerekli sadeleştirmeyi yaptım.
şöyle diyelim:
firmadaki dosyalardan bazıları talep üzerine başka bir firmaya gidiyor, benim örneğimde A sayfası (firmadaki dosyalar), B sayfası (Talep edilen dosyalar) C sayfası da (Giden Dosyalar)
benim aradığım talep edildiği halde diğer firmaya gitmeyenleri bulmak

başka bi anlatım, amacım:
İKİNCİSİ (ASIL AMAÇ) birinci sayfada olup ikinci ve üçüncü sayfalarda olmayan değerleri tespit etmek
BİRİNCİSİ: Birinci sayfada olan değerin ikinci ve üçüncü sayfalarda da olduğunu doğrulamak

şöyle bir şey de olabilir: Gelişmiş bir arama sorgusu ile
1. sayfadayken
R3 hücresine gelip şöyle bi şey yazabilir miyiz?
=A3 VE B3 DEKİ DEĞERLERİ (değer: 2007/1 diyorsa 2007/1 i bulacak, 2007/11 veya 2007/12 leri getirmeyecek, tam karşılık) 2. ÇALIŞMA SAYFASINDA ARA (iki değerde aynı satırda var ise) R3 E VAR YAZSIN.
aynı şekilde 3. çalışma sayfasında arasın

sayın gelibolu öncelikle teşekkür ediyorum,
formülü denedim ama yapamadım sanırım formülde "B"yazan yerlere A3 ve B3 deki değerleri mi yazacağım

sayın üstadlar,
ekte gönderdiğim dosyada da göreceğiniz üzere 3 tane çalışma sayfam var.
Ana çalışma sayfam karar başlıklı olan,
1- karar sayfasında var olan bir numaranın temyiz sayfasında da aynı numaradan olup olmadığını sorgulayacak (sorgulamada 2007/1 i sorgulattırıyorsam 2007/11 veya 2007/12 vs. Leri getirmeyecek)

varsa - karar sayfasında temyiz sütünunun ilgili sırasına var yazacak
yoksa - yoksa yok yazacak

karar sayfasında diyelim ki dosya numarası "2007/1" karar no, "2007/2" esas no şeklinde
1- temyiz sayfasında sorgulayacak varsa karar sayfasında temyiz sütununa (r) var yazacak, yoksa yok yazacak
2- aynı değeri yargıtay sayfasında sorgulayacak varsa karar sayfasında yargıtay sütununa (s) var yazacak, yoksa yok yazacak

uyarın için teşekkürler

dosya ekte incelersen

Ekli dosyalar

adsoft hocam süpersin, (takipçinim :) ),
vakit ayırdın hakkını helal et, bir iki husus var onları da ben araştırıp çözmeye çalışacağım, takıldığım yerde size yazarım.
tekrardan çok teşekkür ederim.

adsoft hocam süpersin, (takipçinim :) ),
vakit ayırdın hakkını helal et, bir iki husus var onları da ben araştırıp çözmeye çalışacağım, takıldığım yerde size yazarım.
tekrardan çok teşekkür ederim.

ne sorun var ise elimizden geleni yaparız, kolay gelsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri