• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

başka SAYFA dan aynı değere sahip EN SON TARİHLİ GÜNCEL veriyi çekme

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Merhaba,

çalışma kitabımdaki;
YAŞ sayfasında yer alan değerle, PROGRAM sayfasında aynı değere sahip, en son tarihli güncel veriyi nasıl aktarabilirim, düşündüm, denedim ama başaramadım, yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

E2 hücresine;

Kod:
=EGER(EGERSAY(program!$D:$D,YAŞ!B2)=0,0,ARA(2,1/(program!$D:$D=B2),program!$A:$A))

yazınız.

Formülü Aşağı doğru isteğinize göre çoğaltın.

formülü aynen kopyalayıp yapıştırdım ama çalışmıyor, "yazdığınız formülde bir hata var" uyarısı veriyor.

E2 hücresine;

Kod:
=EGER(EGERSAY(program!$D:$D,YAŞ!B2)=0,0,ARA(2,1/(program!$D:$D=B2),program!$A:$A))

yazınız.

Formülü Aşağı doğru isteğinize göre çoğaltın.

formülü aynen kopyalayıp yapıştırdım ama çalışmıyor, "yazdığınız formülde bir hata var" uyarısı veriyor.

Merhaba
Dosyanız .xls formatında.
A:A gibi olan yerleri A1:A65535 şeklinde yazınız.

öyle yazdım ama yine de hata veriyor, başka noktada bir sorun var, yapamadım :(

Merhaba,

Aşağıdaki formülü deneyiniz.

Kod:
[COLOR=Red][COLOR=Black]=[/COLOR]EĞER(EĞERSAY(program!$D4:$D1002;B4)>0[/COLOR];ARA(2;1/(program!$D$2:$D$1000=B4);program!$A$2:$A$1000)[COLOR=Red];"")[/COLOR]
Eğer koşulu ile listeniz kayıtlı olmayan isim aratılırsa boş bırakılması sağlanmıştır. Eğer koşulu kaldırılabilir. (Kırmızı İşaretli)

Merhaba

Bu işinizi görür mü?
Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(MAK(($B2=program!$D$2:$D$100)*(program!$A$2:$A$100)))=0;"Ödeme yok";TOPLA.ÇARPIM(MAK(($B2=program!$D$2:$D$100)*(program!$A$2:$A$100))))

Not:
syn frksdf'nın formulünü kontrol etmedim ama hata sebebi ayraç farkından olsa gerek.
, (virgül) olan yerler ; (noktalıvirgül) ile değiştirmek gerekir.
EGER yerine de EĞER yazınız.

Merhaba

Bu işinizi görür mü?
Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(MAK(($B2=program!$D$2:$D$100)*(program!$A$2:$A$100)))=0;"Ödeme   yok";TOPLA.ÇARPIM(MAK(($B2=program!$D$2:$D$100)*(program!$A$2:$A$100))))
.

Süleyman beyin formülü inceleyince sorunun içinden soru çıktı.

"en son tarihli" derkenSon tarih büyük küçük kontrolü yapılacak mı?

2011 Mahir
2012 Mahir
2011 Mahir

Hangi değer algılanacak? Süleyman beyin formülü 2012 algılar, benim yazdığım forlül 3.sıradaki 2011 algılar.

Bakış açısı!

=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(MAK(($B2=program!$D$2:$D$100)*(program!$A$2:$A$100)))=0;"Ödeme yok";TOPLA.ÇARPIM(MAK(($B2=program!$D$2:$D$100)*(program!$A$2:$A$100))))

bu formül çalıştı sanırım,

olay şu ki, o yıl içinde "aynı ad" ile dosyada yer alan "kişiye" birden fazla giriş yapılabiliyor, yıl değişmiyor, 2012 olacak,

o kişiye en son hangi tarihte giriş yapılmış, cevap burada işte, en son hangi tarihte giriş oldu ise o tarihin gelmesini istiyordum. olmayan tarihler "ödeme yok" diye çıkıyor, bunu da "giriş yok" diye düzeltebilirim.

sanırım bu formül çalıştı; hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum. sağolun!

Geri