• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka kullanıcı kullanıyor uyarısı alıyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba arkadaşlar,"Çalışma kitabı başka kullanıcıda açıksa uyarsın" adlı kod buldum.Çalışma kitabıma ekledim.Çünkü ağ içi paylaşıma açarak 4 kişi birden bu kitabı kullanacağız.Ama kitap hiç kimsede açık olmasa bile uyarı veriyor.Lütfen ekteki dosyama bakarmısınız.

Ekli dosyalar

Kitap,ağ içinde başka bir kullanıcı tarafından açıksa zaten uyarı veriyor olması lazım.eğer uyarı vermiyorsa salt okunur özelliği aktiftir.

Yazdığınız kodu silin ve bu kodu ThisWorkbook kısmına ekleyin.

Kod:
Private Sub Workbook_Open()
If ThisWorkbook.ReadOnly Then
MsgBox "Kitap şu anda kullanılıyor", vbExclamation, "UYARI!"
ThisWorkbook.Close
End If
End Sub

Teşekür ederim.Evet salt okunur özelliği aktif.Bu özellik nasıl iptal edilir?

Sizin makrolarınızda C:\den\A.xls diye bir dosyanın açılması için komut verilmiş. İşlerinizi A.xls dosyası üzerinde mi yapıyorsunuz yoksa İMHa dosyası üzerinde mi çalışma prensibini anlayamadım.

Private Sub Workbook_Open()
Dim MyFile As String
MyFile = "C:\den\A.xls"
On Error GoTo FileInUse
Open MyFile For Binary Access Read Lock Read As #1
Close #1
MsgBox "Dosya daha önceden kullanımda değil, açabilirsiniz !"
Workbooks.Open MyFile
Exit Sub
FileInUse:
MsgBox "Dosya şu anda başkası tarafından kullanılmakta !"
End Sub

Bu kodlar işinizi görür mü emin değilim. Eski kodların (module1 içerisindeki) silinip Thisworkbook kısmına yazılması gerekiyor.

Hayır A.xls değil.Buna hiç dikkat etmemiştim.Orayı değiştireyim.Yarın işyerinde her iki kodlarıda sırasıyla deneyeceğim.Teşekür ederim.

Öyleyse bu kodlar işe yaramaz :)

Teşekür ederim.Evet salt okunur özelliği aktif.Bu özellik nasıl iptal edilir?

Excel dosyanızı sağ tıklayıp özellikler i seçin.genel sekmesinde alt bölümde salt okunur işaretini kaldırın.
Bu işlemlerden sonra hiç bir kod kullanmanıza gerek kalmadan dosya açılışında başkası tarafından kullanılıyorsa uyarı verecektir.

Teşekür ederim arkadaşlar.

Geri