• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka hücreye bağlı vergi girişi hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 Excel Türkçe
Merhaba;

Ekli dosyadanda anlaşılacağı üzere bir satış dosyası yapmaya çalışıyorum.Eğer formülü ile yaptığım şeyi makro ile yapmam gerekiyor.Kullanacak olan kişiler excel bilgisi olmadığı için satılanları diğer sayfaya aktarırken kopyala yapıştır yapmaları gerekiyor ve yanlış yapıp, bilgileri silmelerinden korkuyorum, bunun önüne geçmek için makro ile yapmak gerekiyor.

Sizden ricam "I" sütununa bir rakam girildiği zaman "A" sütununa "SATILDI" yazsın, ayrıca "B" sütununa da içinde bulunulan günün tarihini yazsın. "I" sütunundan rakam silindiği zaman bunları da silmesi gerekiyor.

Makro yazmada çok başarılı olmadığım için sizden yardım istiyorum.
İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyanızın VBA şifresini söyler misiniz ?

"I" sütunundan rakam silindiği zaman diğer sayfaya aktarma olacak mı ? :dusun:

Dosyayı değiştirdim, ama şifresi (berkin*) dir.

Aslına bakarsanız diğer sayfaya aktarma işine daha henüz girişmedim :)
A hücresinde SATILDI yazanları da daha sonra bir makro tuşu ile diğer sayfaya aktarma üzerinde duracaktım.

O zaman çabucak düşünün bence. Çünkü; ilk mesajda: "I sütunundaki rakam silindiğinde bunların da silinmesi gerek" dediniz.. silersem sonrası olmaz. ;)

Silinmesi gerekiyor, yani I sütunundaki TL tutarı silindiği zaman A ve B sütunlarına yazılan veriler de silinmesi gerekiyor.

Şöyle yapsak nasıl olur; I sütunundaki TL tutarı silindiği zaman ilgili satırı diğer sayfaya kopyalasak olmaz mı ? Sonradan kopyalayacağınıza bunu şimdi yapalım diyorum.

:) Sayın Osma;
Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Normalde satış elemanı ekranı açtığında karşısında sadece "C" ve "D" sütununda bilgi olacak.
Satış yaptıkça ilgili ürünün olduğu satırdaki tüm bilgileri girecek, bunlar da "E/F/G/H/I" sütunlardaki bilgiler olacak. Ve "I" sütununa TL rakamı yazınca, satışın olduğu kesinleşecek ve "A" (SATILDI) ve "B" (Bugünün tarihi) sütunlarına da bilgilerin otomatik olarak gelmesini istiyorum.

"Geçmiş Satılanlar" sayfasına aktarımı ise, bu yukardaki anlattığım işten bağımsız olarak yapmam gerekiyor. "A" sütununda "SATILDI" yazan tüm satırları ayrı bir butona basarak "Geçmiş Satılanlar" sayfasına atılacak.

Ben ilk anlattıklarım konusunda yardım istemiştim, ancak siz diğer sayfaya aktarım işini de yaparım diyorsanız, valla bende süpersiniz derim ne deyim, Allah razı olsun.

İlginize şimdiden teşekkürler.

Şu kodları sayfanın kod kısmına yazıp deneyiniz;

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Column <> 9 Then Exit Sub
    If Target.Value <> "" Then
        Cells(Target.Row, 1) = "SATILDI"
        Cells(Target.Row, 2) = VBA.Date
        Cells(Target.Row, 1).Resize(, 9).Copy Sayfa2.Range("A65536").End(3)(2, 1)
            Else
    Target.EntireRow.Delete
    End If
End Sub

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Column <> 9 Then Exit Sub
    If Target.Value <> "" Then
        Cells(Target.Row, 1) = "SATILDI"
        Cells(Target.Row, 2) = VBA.Date
                    Else
        Cells(Target.Row, 1) = ""
        Cells(Target.Row, 2) = ""
       End If
End Sub

Kodunuzun üzerinde yukarıdaki gibi, bir iki değişiklik yaparak istediğimi elde ettim. Çok çok teşekkürler sayın Osma.

1.Sayfadaki verileri 1.Sayfa üzerine koyacağım bir buton ile A hücresinde SATILDI yazanları tüm satırı ile birlikte, 2.Sayfaya aktarmam gerekiyor, ancak bunu başka zamana bırakacağım, çok geç oldu, eve gitmem gerekiyor :)

Teşekkürler.
İyi akşamlar.

Rica ederim, iyi akşamlar...

Geri