• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka dosyaya veri aktarma

manisali50

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar merhaba..
Sanırım bugüne kadar üstadlarıma sorduğum en zor,en karmaşık ve en kapsamlı sorum bu olacak..Ama eminim ki bu konuda yine beni mutlu edeceksiniz.
Sorum şöyle :
İki adet dosya var : “İmalat Kalemleri” ve “Stok Takip”
Stok Takip dosyasının “ÇIKIŞ” sayfasına,yine aynı dosyanın “ANA EKRAN” sayfasından AKTAR butonu aracılığıyla bilgileri aktarabiliyorum.Ancak bu sefer isteğimin en zor kısmı şöyle :
“İmalat Kalemleri” dosyamın “İSTENEN ÜRÜN” sayfasına girilen verilerin “Stok Takip” dosyamın “ÇIKIŞ SAYFASINA” aşağıda belirteceğim hücrelere yine bir AKTAR butonu aracılığıyla aktarılmasını istiyorum.

STOK TAKİP (ÇIKIŞ) SAYFASI
İşlem Türü : (B sütunu) : STOK ÇIKIŞ
Tarih(C sütunu) : İmalat Kalemleri Dosyası D2 hücresi
Firma Adı(D sütunu) : İmalat Kalemleri Dosyası J2 hücresi
Müşteri Adı(E sütunu) : İmalat Kalemleri Dosyası J2 hücresi
Personel Adı(F sütunu) : İmalat Kalemleri Dosyası W2 hücresi
Çıkan Malzeme(G sütunu): İmalat Kalemleri Dosyası B6 hücresi
Çıkan Miktar(H sütunu) : İmalat Kalemleri Dosyası C6 hücresi
Birim(I sütunu) : İmalat Kalemleri Dosyası D6 hücresi

NOT : Bunlar aktarılırken,Stok Takip dosyasının ANA EKRAN sayfasına manuel olarak girilen bilgiler yine normal olarak aktarılmaya devam etmelidir.

Umarım anlatabilmişimdir..Eğer bunu yaparsanız inanın beni çok ama çok mutlu edersiniz.

Şimdiden teşekkür ederim.Allah yardımcınız olsun.

Ekli dosyalar

Üstadlarımın ilgisini ve yardımlarını bekliyorum

Sorum,ekranı terketmeden hem güncellemek hem de üstadlarımın tekrar yardımlarına sunmak istiyorum

Sorumu yine güncelliyor ve üstadlarımın yardımını bekliyorum

Üstadlarım ya yanıt vermek istemiyor ya da soru gerçekten çok zor

Israrla,inatla,en önemlisi umutla üstadlarımın yanıt vermesini bekleyeceğim

Israrla,inatla,en önemlisi umutla üstadlarımın yanıt vermesini bekleyeceğim

İstediğin Sayfaya Koyduğum mavi kutuya tıkla.. Aktarım yapar fakat aktarım yapması için 2 dosyanında açık olması lazım.. Stok dosyasındaki stok çıkış aktar kodlarını değiştirerek yapmaya çalıştım.

Ekli dosyalar

Üstadım merhaba.. Öncelikle ilgine teşekkür ediyorum.. Yaptığınız isteğimi kısmen karşılıyor.. Şöyle ki;
Aktar tuşuna bastığımızda sadece en baştaki ürün ve o ürüne ait bilgileri (Örneğin "Tahta") stok programının çıkış sayfasına yolluyor.. Ama biz diyelim ki Masa ürünü için 5 çeşit kalem mal (tahta,çivi,boya vernik vs) kullanıyoruz.. Benim isteğim de bu ürünün sırasındaki tüm kalemleri alt alta stok programının çıkış sayfasına listelemesi..
Ama herşeyden önce ilginize ve bilginize sağlık..

Üstadım merhaba.. Öncelikle ilgine teşekkür ediyorum.. Yaptığınız isteğimi kısmen karşılıyor.. Şöyle ki;
Aktar tuşuna bastığımızda sadece en baştaki ürün ve o ürüne ait bilgileri (Örneğin "Tahta") stok programının çıkış sayfasına yolluyor.. Ama biz diyelim ki Masa ürünü için 5 çeşit kalem mal (tahta,çivi,boya vernik vs) kullanıyoruz.. Benim isteğim de bu ürünün sırasındaki tüm kalemleri alt alta stok programının çıkış sayfasına listelemesi..
Ama herşeyden önce ilginize ve bilginize sağlık..

Birde Bunu Deneyelim..

Ekli dosyalar

Üstadım tekrar merhaba..
Adım adım nefes kesici bir programa doğru gidiyoruz..Şimdiki hata şöyle:
Aktarmalar oluyor ama hep 10 kalem üzerinden aktarıyor..Diyelim ki 4 kalem mal aktardı..Kalan 6 maddeyi "0 (SIFIR)" şeklinde geçiyor.Malzeme adı,miktarı,birimi hepsini SIFIR olarak gösteriyor.(Malların dışındakilerin tabii ki..Aktardığı malların adı,miktarı,birimi doğru olarak aktarılıyor)

Son düzenleme:
Yardımcı olan üstadıma teşekkür ediyrum. Sorum ekranı terkettiği için yeniden güncelleme ihtiyacı duydum..Şunu bilmiyorum..İlgilenen arkadaş sorum ekranda olmasa bile benim sayfamdan bulabilir mi? Bilmediğim için tekrar güncelliyorum..O yüzden özür diliyorum.

Yardımcı olan üstadıma teşekkür ediyrum. Sorum ekranı terkettiği için yeniden güncelleme ihtiyacı duydum..Şunu bilmiyorum..İlgilenen arkadaş sorum ekranda olmasa bile benim sayfamdan bulabilir mi? Bilmediğim için tekrar güncelliyorum..O yüzden özür diliyorum.

Kusura bakma hafta sonu yoğunluktan pek bil . bakamadım.

Ekta dosya var incele eksik varmı bakalım.

Ekli dosyalar

Ne diyeceğimi,nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum..Harika,muhteşem olmuş.. İlginize,bilginize,emeğinize,en önemlisi YÜREĞİNİZE sağlık...
Allah razı olsun sizden..

Geri