Başka dosyadan veri alma hk.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Metin içeren verilerde iki tane birer yanlarına tırnak kullanınız.Aşağıda örnek verdim.
Sayısal verilerde ise tırnak kullanmayınız.:cool:
Metin olan veri için:
Kod:
strsql = strsql & " and ADI_SOYADI=[B][COLOR="Red"]'[/COLOR][/B]" & adsoyadcbox.Value & "[B][COLOR="red"]'[/COLOR][/B]"
Tarih için:
Kod:
strsql = strsql & " and İŞTEN_AYRILIŞ_TARİHİ=" & [B][COLOR="red"]cdate([/COLOR][/B]istenayrilistbox.Value[B][COLOR="Red"])[/COLOR][/B]

Excel Vers. ve Dili
2019-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-09-2025
Metin içeren verilerde iki tane birer yanlarına tırnak kullanınız.Aşağıda örnek verdim.
Sayısal verilerde ise tırnak kullanmayınız.:cool:
Metin olan veri için:
Kod:
strsql = strsql & " and ADI_SOYADI=[B][COLOR="Red"]'[/COLOR][/B]" & adsoyadcbox.Value & "[B][COLOR="red"]'[/COLOR][/B]"
Tarih için:
Kod:
strsql = strsql & " and İŞTEN_AYRILIŞ_TARİHİ=" & [B][COLOR="red"]cdate([/COLOR][/B]istenayrilistbox.Value[B][COLOR="Red"])[/COLOR][/B]
Hocam malesef sonuç aynı yine takılıp kalıyor pc? acaba sorgu çok mu zaman alıyor 1000satır falan var.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Bir miktarını yaptım.Geri kalanını size bıraktım.
Çalıştığı süreyi yapmadım.Oraya veri girmememişsiniz.Sayısalmı metinmi ne olduğu belli değil.
Dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2019-Türkçe
11-09-2025
hocam birkez daha elinize sağlık ancak burada zorunluluklar var. örneğin tc olmadan arama yapmıyor sizin hazırladığınız v2_59 bense hiç şart vs olmadan hangi combobox ya da textbox dolu ise ona göre arama yapmak istiyorum. Örneğin birim adı ve görev ünvan dolu ise orada yazan şartları getirsin diğerlerine bakmasın. Veya sadece maaş'a göre ya da işe giriş tarihine göre aramaya yapabileyim

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
hocam birkez daha elinize sağlık ancak burada zorunluluklar var. örneğin tc olmadan arama yapmıyor sizin hazırladığınız v2_59 bense hiç şart vs olmadan hangi combobox ya da textbox dolu ise ona göre arama yapmak istiyorum. Örneğin birim adı ve görev ünvan dolu ise orada yazan şartları getirsin diğerlerine bakmasın. Veya sadece maaş'a göre ya da işe giriş tarihine göre aramaya yapabileyim
Dosayayı güncelledim.
25 nolu mesajdan indirebilirsiniz.:cool:

Excel Vers. ve Dili
2019-Türkçe
11-09-2025
Dosayayı güncelledim.
25 nolu mesajdan indirebilirsiniz.:cool:
Orion1 hocam çok teşekkürler emeğinize sağlık gerçekten tam istediğim gibi oldu sayenizde ado işlerinde temel attım :)

Excel Vers. ve Dili
türkce 13
merhabalar benimde buna benzer bir orunum var ama ben deki sorun birden fazla her excel lin 2sayfasında buluna değişkenleri bir excelde exzel ismiyel toplamka örnek a1 exceldosyasının ismi Bde odosyadan cektiği 20 satırı yazıcak altında diğer excel dosyasının ismi ve böyle gidicek. malesef üstesinden gelemedim yardımcı ola bilirmisniz