• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

başka dosyadan veri alan formüldeki sayfa adını hücreye eşitlemek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
ekteki dosyada 33 sayfalı "'C:\C\D\GENEL DOSYALAR\" klasöründeki stok takip isimli dosyadan veri alan I1 hücresindeki =+DÜŞEYARA(E1;'C:\C\D\GENEL DOSYALAR\[STOK TAKİP.xlsm]TOPLAM'!$C$2:$F$3000;4;0) formülünün TOPLAM olan sayfa adını Y1 hücresine eşitlemek istiyorum. Y1 hücresine yazacağım sayfa adı değişikliğinin hedef dosya olan STOK TAKİP dosyası kapalıykende çalışmasını istiyorum. Yukarıda bahsettiğim formül kullandığım dosyada bilgileri girdikçe aşağıya doğru kopyalanmaktadır.

Bunu fonksiyonlar bölümüne sordum bana =DÜŞEYARA(E1;DOLAYLI("'C:\C\D\GENEL DOSYALAR\[STOK TAKİP.xlsm]"&Y1&"'!$C$2:$F$3000");4;0) formülü ile yardımcı oldular. Ancak hedef dosya olan STOK TAKİP kapalıyken formülün çalışmayacağını eğer çalışmasını istersem makrolar bölümüne konu açmam gerektiğini belirttiler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
çözüme ulaşmak için bana sormak istediğiniz bir soru var mı ?

Bence önce çalışıp çalışmadığını denemelisiniz.
Dosya açılırken güncelleştirilsinmi sorusuna evet deyin.:cool:

Merhaba,

Kod:
Sub AcKapat()
    Workbooks.Open Filename:="C:\C\D\GENEL DOSYALAR\STOK TAKİP.xlsx"
    ActiveWindow.Close
End Sub

Bu kodu bir butona atayarak sayfa ismini değiştirdiğinizde çalıştırın. İlgili dosya açılıp kapanacak ve formüller güncellenecektir..

İyi çalışmalar..

formüller güncelleniyor fakat dosya kapattığında #BAŞV! hatası veriyor. (zaten dosya kapalı olduğunda hep #BAŞV! hatası veriyordu.)

formüller güncelleniyor fakat dosya kapattığında #BAŞV! hatası veriyor. (zaten dosya kapalı olduğunda hep #BAŞV! hatası veriyordu.)

Dosyayı kapatıp açtıktan sonra tekrar butona basarsanız hata ortadan kalkacaktır..

.

Geri