• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

başka dosyadan makro tetikleme

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhabalar,

Başka bir dosyadan veri çekilerek makro tetiklemek mümkün müdür ?

Mesela ben dosya1'in A sütununda herhangi bir hüçre değeri değiştiğinde makromu tetikliyorum.

Ama misal olarak A sütununda bir hüçreyi: A1'i dosya2 de bir hüçreye D2'ye eşitlediğimde
ve dosya2'de D2'yi değiştirdiğimde....dosya1'deki A1 değeri değişiyor fakat makro bu değişikliği algılayıp tetiklenmiyor.

Ve ben a sütununda başka bir hücre değerini kendim değiştirdiğimde;

bu sefer iki değişliği de algılayıp ikisi içinde ayrı ayrı makro tetikleniyor.

Fakat ben sadece çekilen veri değiştiğinde (ben dosya1'de hiç bir değişiklik yapmadan) makro tetiklensin istiyorum.

Umarım anlatabilmişimdir.

Yardımcı olabilecek varsa bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum..

Merhaba

Bu şekilde deneyiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("a1")) Is Nothing Then Exit Sub
Application.Run "Kitap4.xlsm!makrom"
End Sub
Kod:
Sub makrom()
MsgBox "Kitap4 Makrosu çalıştı"
End Sub

Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Bu şekilde denedim ancak olmuyor.

Ben sütun bazında çalışıyordum.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 16 Then
Call makrom

kodunu kullanıyordum. sizin yazdığınız kod aynı işlemi yapıyor.

tetiklenecek hücre verisi başka dosyadan gelmek, aynı dosyada farklı hücrelere bağlı olsa dahi bu makroyu tetiklemiyor.

Örnek veriyorum: dosya1 c1 hücresi değiştiğinde makrom tetiklensin istiyorum. ve c1 hücresine (=a1+b1 ) yazdım. şimdi a1 veya b1değerini değiştirdiğimde c1 değişiyor ancak makro tetiklenmiyor :(

Merhaba,

Örnek dosya ekledim.

D sütununda D3:D333 arasında herhangi bir hücrede bir değişiklik olduğunda makro çalışması gerekiyor.

D3:D20 arasında D=B+C yaptım, ama şuan ki kod ile B veye C'de yapılan bir değişiklik D'ye yansıyor fakat makroyu çalıştırmıyor.

İncelemizi rica ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba

Formül ile değişen bir hücre değerine bağlı olarak Worksheet_Change altında makro tetikleyemezsiniz.
Çözüm yolu olsa bile bu yaklaşım yanlış olur.
Worksheet_SelectionChange ile birtakım kontroller yaptırmak, buna bağlı olarak D sütunun değişimini gözlemlemek ve ardından makroyu tetiklemek gerekir.
Uzun hikaye yani.

D sütununun değişmesi B ve C'nin değişmesine bağlıysa, makronun tetiklenmesini B ve C'ye bağlamak daha pratik çözüm olur.

Merhaba,

ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Ben farklı dosyalarda karmaşık işlemler yapıyorum ve buradaki verileri bir kontrol dosyasına çekerek burada analizlere dayalı olarak makrolarımı çalıştırmak istiyorum.

İşlem yaptığımız dosyada (dosya1) B ve C değişmesine bağlı olarak makroları ayarlayabiliriz fakat;
misal: dosya2'nin B1'ri dosya3'ün C1'inden büyük ise dosya1'de (işlem yaptığı dosya) makromu çalıştır diyebilir miyim ?

Geri