• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka bir sayfaya veri girişi yapmak ve bilgileri getirmek

Excel Vers. ve Dili
excel2016
Merhaba arkadaşlar,

Ekteki Excel çalışmasında bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Yapmak istediklerim;

-VERİ_GİRİŞİ sekmesinde bilgileri girdikten sonra içerdiği verileri, KAYDET’e tıklayınca 2016 sekmesinde ilk boş satıra kaydedecek. Yalnız sütün adlarına göre yapmalı, çünkü sütunlar aynı sırada değil ve buradakinden daha fazla sütun var.

-VERİ_GİRİŞİ sekmesindeki Sıra veya İsim adlı sütunlarda açılır listeden seçeceğim veri sonrasında, 2016 sekmesindeki ilgili satırdaki verileri VERİ_GİRİŞİ sekmesindeki hücrelere getirmeli. Eğer verilerde değişiklik yaparsam Kaydı Güncelle dediğimde kaydı güncellemeli.

-Eğer mümkünse aradığım veriyi daha kolay bulmak adına, VERİ_GİRİŞİ sekmesindeki açılır listede klavyeyi kullanarak süzmesi.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Umarım çok fazla bir şey istememişimdir.

Ekli dosya: https://drive.google.com/file/d/0B0-QLpnsu5phRUloNFlfLVR0cGc/view?usp=sharing

Sıra sütunu neden önemli anlamadım. Eğer önemliyse yeni kayıt girmeniz mümkün değil. Çünkü veri doğrulama yeni kayıt girmenize engel oluyor. Aynı sorun isim sütunu için de geçerli.

Soruma tam dikkat etmemişsiniz. Veri girişi sayfasında veri doğrulama olduğu için sıra no ve isim hücrelerine veri doğrulamada ayarlardığınız sıra no ve isimlerden başka veri girilmesi imkansız. İsterseniz deneyin.

Soruma tam dikkat etmemişsiniz. Veri girişi sayfasında veri doğrulama olduğu için sıra no ve isim hücrelerine veri doğrulamada ayarlardığınız sıra no ve isimlerden başka veri girilmesi imkansız. İsterseniz deneyin.

haklısınız. özür dilerim.

tabloda birkaç düzenleme yaptım.
https://drive.google.com/file/d/0B0-QLpnsu5phRUloNFlfLVR0cGc/view?usp=sharing
yeni kayıt ve combobox da yapılan seçime göre diğer hücrelere verileri getirmesini ve gerekirse güncelleme yapmak istiyorum.

ilginiz için teşekkürler.

Siz cevap vermeden ben dosyanın üzerinde uğraşıyordum. Mümkün oldukça en uygun şekle getirmeye çalıştım. Ekli dosyayı inceleyiniz:

https://drive.google.com/file/d/0B43WMUs21VpfTUx4WUNjZWxkRVE/view?usp=sharing

(Dosyayı sizin son mesajınızı görmeden ilk dosyanıza göre hazırlamıştım. İstediğinizi karşılayacağını düşünüyorum)

Elinize sağlık gerçekten çok güzel olmuş.

2. örnekte olduğu gibi hücrelerin yerini nasıl değiştirebilirim. iki hücre için örnek yaparsanız sevinirim.

asıl tabloda yaklaşık 30 hücre var. diğer hücrelere ben uygularım.

Bence ilk hali daha iyi. Ancak illa ikinci durum gibi istiyorsanız bayağı uğraşmak gerekecek.

Eğer asıl dosyanız örnek dosyanızdan çok farklıysa yüksek ihtimalle kodları asıl dosyanıza uyduramazsınız. Forumdaki tecrübem gösteriyor ki eğer asıl dosya ile örnek dosya birbirinden farklı yapıdaysa kullanıcı ne kadar uğraşırsa uğraşsın tam olarak düzeltemiyor ve sürekli yeni sorular sormaya devam ediyor.

Bu nedenle siz örnek dosyanızı asıl dosyanızla birebir aynı şekilde hazırlayın ve öyle paylaşın. Ben olası her durumu düşünerek dosyayı hazırladım. Herhangi bir hücrenin yerinin farklı olması bile dosyadaki tüm kodları etkileyebilir.

Muhtemelen yarın dosyanızla ilgilenebilirim. Siz dediğim gibi asıl dosyayla aynı yapıda örnek dosya hazırlayın ve en baştan ne istiyorsanız hepsini açıkça belirtin.

Geri