• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka Bir Çalışma Sayfasından Veri Alma

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007 - ingilizce
Merhaba,

Öncelikle, ekteki çalışma kitabını açınız. Yapmak istediğimi adım adım anlatacak olursam:

- "CUSTOMER_MH" sayfasının G sütununda bulunan verilerin, "ACCESS_MH" sayfasının A sütununda aratılmasını istiyorum.

- Eğer aratılan veri, "ACCESS_MH" sayfasının A sütununda bulunursa; verinin bulunduğu satırın D sütunuyla kesiştiği hücre, "CUSTOMER_MH" sayfasının H sütununa kopyalansın.

Örneğin; ekteki dosyanın "CUSTOMER_MH" sayfasının G5 hücresinde bulunan 423CL verisi, "ACCESS_MH" sayfasının A sütununda aratıldığında A56 hücresinde bulunacaktır. Bu hücrenin D sütununa denk gelen verisi (D56) 0,06 olduğundan, "CUSTOMER_MH" sayfasının H5 hücresine 0,06 değeri kopyalansın.

- Eğer aratılan veri, "ACCESS_MH" sayfasının A sütununda bulunamazsa; bulunamayan veri "TASKS" sayfasının F sütununa işlensin.

Örneğin; ekteki dosyanın "CUSTOMER_MH" sayfasının G9 hücresinde bulunan 511BB verisi, "ACCESS_MH" sayfasının A sütununda aratıldığında bulunmayacaktır. Dolayısıyla 511BB verisi, "TASKS" sayfasının F sütunundaki en alt boş satıra kopyalansın.

Nasıl yapabilirim?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Öncelikle, ekteki çalışma kitabını açınız. Yapmak istediğimi adım adım anlatacak olursam:

- "CUSTOMER_MH" sayfasının G sütununda bulunan verilerin, "ACCESS_MH" sayfasının A sütununda aratılmasını istiyorum.

- Eğer aratılan veri, "ACCESS_MH" sayfasının A sütununda bulunursa; verinin bulunduğu satırın D sütunuyla kesiştiği hücre, "CUSTOMER_MH" sayfasının H sütununa kopyalansın.

Örneğin; ekteki dosyanın "CUSTOMER_MH" sayfasının G5 hücresinde bulunan 423CL verisi, "ACCESS_MH" sayfasının A sütununda aratıldığında A56 hücresinde bulunacaktır. Bu hücrenin D sütununa denk gelen verisi (D56) 0,06 olduğundan, "CUSTOMER_MH" sayfasının H5 hücresine 0,06 değeri kopyalansın.

- Eğer aratılan veri, "ACCESS_MH" sayfasının A sütununda bulunamazsa; bulunamayan veri "TASKS" sayfasının F sütununa işlensin.

Örneğin; ekteki dosyanın "CUSTOMER_MH" sayfasının G9 hücresinde bulunan 511BB verisi, "ACCESS_MH" sayfasının A sütununda aratıldığında bulunmayacaktır. Dolayısıyla 511BB verisi, "TASKS" sayfasının F sütunundaki en alt boş satıra kopyalansın.

Nasıl yapabilirim?

merhaba
boş bir module kopyalayın ve deneyin
Kod:
Option Explicit
Sub aktar()
Dim ts, kaplan, trabzonspor, hamsi
kaplan = MsgBox("Aynı Olan Verileri Aktarıp Aynı Olmayanları Ayırıyorum", vbYesNo, _
"Onay")
If kaplan = vbNo Then Exit Sub
Application.DisplayAlerts = False
Sheets("CUSTOMER_MH").Range("H2:H65536").ClearContents
For ts = 2 To Sheets("CUSTOMER_MH").Cells(65536, "G").End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("ACCESS_MH").Range("A:A"), Sheets("CUSTOMER_MH"). _
Cells(ts, "G")) > 0 Then
Sheets("CUSTOMER_MH").Cells(ts, "H") = WorksheetFunction.VLookup(Sheets("CUSTOMER_MH"). _
Cells(ts, "G"), Sheets("ACCESS_MH").Range("A:D"), 4, 0)
Else
hamsi = Sheets("TASKS").Range("F65536").End(xlUp).Row
trabzonspor = hamsi + 1
Sheets("TASKS").Range("F" & trabzonspor).Value = Sheets("CUSTOMER_MH"). _
Cells(ts, "G")
End If
Next
Application.DisplayAlerts = True
MsgBox "Karşılıkları Çıkarttım ve Ayırdım", vbInformation, "Bitiş"
End Sub

Geri