• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka bir çalışma kitabından listeye hücre değeri atama

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 - Türkçe
Excel uzmanları ek dosya da detaylarını verdiğim konu hakkında değerli görüş ve çözüm paylaşımlarınızı rica edebilir miyim?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu işlemi fonksiyonlarla da yapabilirsiniz fakat kullanılacak fonksiyon kapalı dosyalarda çalışmayacağı için makro kullanmanız daha doğru olacaktır.

Bu şekilde deneyin.

Kod:
Sub Deger_Al()

Dim adr As String, dosya As String, i As Long, hcr

adr = "D:\PC\Documents\DEPARTMANLAR\02-MUHASEBE\2-)FİNANS\1-)KASA & FİNANS DOSYASI\"
    dosya = "2015 Kasa.[COLOR="Red"]xlsx[/COLOR]"

Range("C2:C" & Rows.Count).ClearContents

For i = 2 To Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
        hcr = "'" & adr & "[" & dosya & "]" & Cells(i, "B") & "'!" _
        & Range("L57").Address(ReferenceStyle:=xlR1C1)
        Cells(i, "C") = ExecuteExcel4Macro(hcr)
    Next i

End Sub

.

Sayın Ömer Hocam,
Burada tek hücreden veri alınıyor. Kapalı dosyadan belli bölgenin tamamını, açık dosyada belli hücreden başlayarak almak için çalışmanızı nasıl değiştirirsiniz?
Saygılarımla

Sayın Ömer Hocam,
Burada tek hücreden veri alınıyor. Kapalı dosyadan belli bölgenin tamamını, açık dosyada belli hücreden başlayarak almak için çalışmanızı nasıl değiştirirsiniz?
Saygılarımla

Bu yöntemle alacaksanız, alınacak alan da döngü kurup verileri çekmeniz gerekir.
Daha detaylı bilgi verirseniz örnek yazabilirim.

Ömer bey öncelikle teşekkür ederim.
makroyu uyguladım ancak hücrelere sonuç #BAŞV! olarak yansıyor. L57 hücresi veriyi çektiğim çalışma kitabında KASA RP.'!$L$57 sayfasında yer alıyor. Ayrıca dosya yolu da (D:\PC\Documents\DEPARTMANLAR\02-MUHASEBE\2-)FİNANS\1-)KASA & FİNANS DOSYASI\2015 Kasa Raporları\06_HAZİRAN\[21_06_2015.xlsm]KASA RP.'!$L$57 ) şeklinde yer almakta.
Not: Kalın izli dosya yolu hergün farklı kaydederek değiştirilmektedir.

Son düzenleme:
06_HAZİRAN hücreden alınmayacak sanırım.

Kodlardaki tanımlamaları kontrol ediniz.

Kod:
Sub Deger_Al()

Dim adr As String, dosya As String, i As Long, syf As String, hcr

adr = "[COLOR="red"]D:\PC\Documents\DEPARTMANLAR\02-MUHASEBE\2-)FİNANS\1-)KASA & FİNANS DOSYASI\2015 Kasa Raporları\06_HAZİRAN\[/COLOR]"
    syf = "[COLOR="Red"]KASA RP.[/COLOR]"

Range("C2:C" & Rows.Count).ClearContents

For i = 2 To Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
        dosya = Format(Cells(i, "B"), "dd_mm_yyyy") & "[COLOR="red"].xlsm[/COLOR]"
        If Dir(adr & dosya) = "" Then
            Cells(i, "C") = "Dosyayı Bulamadım"
        Else
            hcr = "'" & adr & "[" & dosya & "]" & syf & "'!" _
                & Range("[COLOR="Red"]L57[/COLOR]").Address(ReferenceStyle:=xlR1C1)
            Cells(i, "C") = ExecuteExcel4Macro(hcr)
        End If
    Next i

End Sub

.

Ömer Bey,
teşekkür ederim hazırladığınız makronuz çalıştı emeğinize sağlık.

Sayın Ömer Hocam,
Öncelikle ilginize teşekkür ederim, fark etmemişim.
Dosyanın aslı oldukça büyük (40 Mb tan fazla).
Datalar kapalı dosya Goster.xlsm içinde Depo adlı sayfada "CO11:FW"son satıra kadardan alınıp açık dosya Rapor.xlsm içinde Depo adlı sayfada "CO11" den itibaren, 2. bölüm kapalı dosya Goster.xlsm içinde Depo adlı sayfada "GL11:VU"son satıra kadardan alınıp açık dosya Rapor.xlsm içinde Depo adlı sayfada "GL11" den itibaren yapıştırılacak.
Umarım doğru anlatabilmişimdir, bunlar ikiz dosya, aynı dataları kullanıyorlar. Tek parça olduğunda 60 Mb ın üstüne çıkıyor, normal olarak ta dosyanın açılması bile sorun oluyor. O nedenle bu yola gittim.
Bu arada sadece kapalı dosyadaki depo bölümünü gerçekten depo gibi kullanıp her zaman dataları oradan anlık olarak alıp iş görme yollarını arıyorum. O zaman çok daha kolay olacak diye düşünüyorum.
Yine de isterseniz 8-10 satırlık örnek hazırlayıp gönderebilirim.
Saygılarımla

Geri