DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sayın ssdestek,
Aynı konuyla ilgili yeni konu açmak yerine sorunuzu gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Genellikle sorulara yanıt gelmiyorsa konu anlaşılmadığı için yada konunun soru cevap ilişkisinden ziyade bütün bir konu isteği olduğundandır.
Ben sizin sorunuzu okudum, sorunuzdan birşey anlamak çok zor. Konuyu daha detaylı açıklayınız.
merhaba,
bende onu merak ediyorum, biri bana desinki sorun anlaşılmadı. Ben de anlaşılır olacak şekilde hatamı düzelteyim ve yeniden yazabileyim.
Sayın ssdestek,
Aynı konuyla ilgili yeni konu açmak yerine sorunuzu gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Genellikle sorulara yanıt gelmiyorsa konu anlaşılmadığı için yada konunun soru cevap ilişkisinden ziyade bütün bir konu isteği olduğundandır.
Ben sizin sorunuzu okudum, sorunuzdan birşey anlamak çok zor. Konuyu daha detaylı açıklayınız.
=$B$2*2
=TOPLA(C1:C4)
=EĞER(C5/2=B1;C5;0)
Merhaba
Dosyanızda böyle koşullar mevcut değil.
C1 hücresindeBu formül varKod:=$B$2*2
C2 hücresi boş
C3 hücresinde sadece 2 yazıyor
C4 hücresi boş
C5 hücresindeBu formül varKod:=TOPLA(C1:C4)
B2 hücresinde iseBu formül var sizin yapmak istediğiniz nedir. Ben size resimle anlatın demedim dosya üzerinde ayrıntılı anlatın dedim. Ayrıca istediğiniz formül ile olmaz çünkü formül direk hesap yapar akılda belli bir kriteri tutmaz bunun için makro kullanmanız gerekecek.Kod:=EĞER(C5/2=B1;C5;0)
MERHABA,
kafanız karışmasın diye sadeleştirerek son resim ve blok diyagram olarak gönderdim. Ecxel olarak örnek dosyayı istiyorsanız ekliyorum.
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim KL As Long
KL = Range("C5")
Application.EnableEvents = False
If Intersect(Target, Range("B1")) Is Nothing Then _
Application.EnableEvents = True: Exit Sub
If Range("C5") < Target Then
If Range("B2") > 0 Then
Range("C1") = KL + Range("B2") * 2
End If
Range("B2") = Range("C5")
End If
Application.EnableEvents = True