• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

basit defter kaydı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan baytat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
arkadaşlar basitçe bir evrak kayıt defteri tutmak istiyorum. Şöyle ki:
evrakta sıra no, tc no , adı, soyadı, köyü sütunları bulunacak. bunları yapabiliyorum. ancak bu defter çok kişi için kullanılacağı için mükerrer kayıtları önlemek istiyorum. bunu nasıl kontrol edebilirim. yani daha önce var olan bir kaydı tekrar girmemek için kontrollü olarak nasıl düzenleyebilirim.birde sıra no otomatik olarak artsın istiyorum. saygılar sunar hepinize teşekkür ederim.

arkadaşlar basitçe bir evrak kayıt defteri tutmak istiyorum. Şöyle ki:
evrakta sıra no, tc no , adı, soyadı, köyü sütunları bulunacak. bunları yapabiliyorum. ancak bu defter çok kişi için kullanılacağı için mükerrer kayıtları önlemek istiyorum. bunu nasıl kontrol edebilirim. yani daha önce var olan bir kaydı tekrar girmemek için kontrollü olarak nasıl düzenleyebilirim.birde sıra no otomatik olarak artsın istiyorum. saygılar sunar hepinize teşekkür ederim.

kardeş bu şeyi sadece tc kimlik numarasında yaptım 1500 e kadar oldu eğer aynı tc numarasını bu 1500 kayıttan her hangi bir hücreye girdiğinde mükerrer kayıt hatası verecek

Ekli dosyalar

Merhaba,

Basit bir dosya hazırladım. Veri girdikçe A sütunundaki sıra numarası otomatik gelecektir. T.C Kimlik Numarasına göre çift kayıt girişini engelledim.

Dosyayı inceleyiniz. 10.000 Kayıt sonra formülleri çoğaltmak gerekir.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim arkadaşlar

Geri