Basit Bir ön muhasebe programı yardım...

Excel Vers. ve Dili
2007 -türkçe
İyi günler arkadaşlar.
Öncelikle şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Ekte gönderdiğim dosyada
firmamız için basit de olsa bir gelir-gider tablosu hazırlamak istedim. Lakin bu tablonun işlevselliği için en önemli şeyi beceremedim. Şimdi benim isteğim şu 'Ana Kasa' çalışma sayfasındaki firma/kişi sekmesine yeni bir firma girişi yaptığımda aynı adla yeni bir çalışma sayfası açılsın ve sadece o firmanın bilgileri o sayfaya aktarılsın. Ve firmalara her yeni giriş çıkış yapıldığında kendi çalışma sayfası da güncellensin .Bilmiyorum çok şey mi istiyorum ama yardımcı olursanız sevinirim.
Ekte örnek dosyamı gönderiyorum.

Ekli dosyalar

catalinastrap

Özgür
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO /64 bit /Türkçe
dOSYANIZ EKTEDİR.
Veri giriş sayfasında yani kayıtların olduğu sayfaya aynen kayıt girmeye devam edin işlem bitince özet tabloda güncelle deyin gerisi özet tabloda zaten

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 -türkçe
Çok çok teşekkür ederim arkadaşım . Benim istediğimden daha iyi bir çalışma ortaya çıkarmışsın. Bir de senden bu özet tablo sistemini kabaca nasıl yaptığını benim örneğim üzerinden anlatmanı çok isterim. Şöyle ki ufak tefek değişiklikler yaptığım zaman tekrar tekrar buraya başvurup sizi rahatsız etmeyeyim.
Not : Küçük bir soru hemen sorayım. Ana Kasa dan artık yeni bir şirket girince evet ilk sayfaya işleniyor ama firma listesine tıkladığımda en altta görünüyor .Alfabetik sırada yerine yerleştirebilmek için ne yapmam lazım ?
Bir de bu özet tablo yenileme işlemini Ana Kasa worksheetinde bir butona bağlayabilirmiyiz.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Alternatif olsun.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Not: Kodlar alıntıdır.
6 nolu mesaj ekindeki isteğe istinaden;
Sayfalara dağıtma işleminden önce sayfalar temizlenirse yani sayfalara dağıt makrosundan önce sayfaları sil makrosu çalıştırılırsa sanırım sorun kalmaz. (ser2323-kasa1 eki)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Pro x64 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-05-2027
Emek ve katkı veren dost ile üstadlara teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2007 -türkçe
@muygun
Dostum çok teşekkür ederim . Bu aslında benim orjinal olarak istediğime daha yakın . Yalnız bunda da şöyle bir sorun çıktı. Yeni bir veri girip tekrar sayfalara dağıt dediğimde zaten olan verileri tekrar girip mükerrer bilgi yazıyor yani butona bastığımda güncelleme yapmıyor . Buna bir çözüm bulabilirsek çok iyi olur.
@catalinastrap
Size sorum da şu . Programı dediğiniz gibi kullanıyorum ve özet tablosunu elle güncelleyebiliyorum. Yalnız kolaylık olsun diye bir makro yazıp güncelleme işini kaydettim ve bu makroyu bir butona atadım ama exceli her açıp kapadığımda makro kayboluyor ve buton çalışmıyor . Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?

Excel Vers. ve Dili
2007 -türkçe
Arkadaşlar tekrar merhaba. Programı biraz daha geliştirmek istiyorum ama bilgim eksik kalıyor malesef. Yardımcı olursanız en azından yöntem söylerseniz sevinirim. Şimdi yapmak istediğim şey şu:
Ana Kasa çalışma sayfasında mesela "Serhat" isimli şahıs için bir gider kaydettim.Bunu özet tabloda güncelleyince görebiliyorum ama ben şöyle birşey yapmak istiyorum ."Serhat" adlı cariye her veri girişi çıkışı yapıldığında "Serhat" isimli kullanıcının kasası gelir ise artsın gider ise azalsın. Yani Serhat adlı cari 100 TL para almışsa o kişinin kasası başka sayfada 100 TL artmış olsun.vs vs.
Gönderdiğim excel dosyası üzerinden bu konuda bana yardımcı olursanız seviniirim.

Excel Vers. ve Dili
2007 -türkçe
Arkadaşlar bana da yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok imkansız birşeyi mi istemişim ? En azından bunu bana belirtirseniz ona göre başka yollar düşüneyim...

catalinastrap

Özgür
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO /64 bit /Türkçe
Basit bir yolu var,
şöyleki
çıkış yapacaksan - eksi olarak yaz
girişler + artı kalsın özet tablo farkı alır sadece :)

mesela serhat + 500 tl giriş yaptın
sonra serhat -300 tl giriş yaptın
özet tabloda serhat 200 tl gözükür

kolaygelsin

Excel Vers. ve Dili
2007 -türkçe
Cevabın için teşekkür ederim . Ama benim istediğim biraz daha kompleks birşey sanırım. Şimdi Ana Kasa da yeni bir sütün açtım ve buna Ödeyen dedim yanına da Alıcı diye bir sütün açtım. İsteğim şu aslında Ödeyen kişi diyelim ki Serhat Esat'a 100 TL borç versin. Özet tabloyu güncelleyince şunu görmek istiyorum. Serhat'ın Cari raporuna bakıldığında 100 TL çıkış Esat'ın carisine bakıldığında da 100 TL giriş olsun. Bunu tek özet tablo ve tek güncelleme ile yapabilirmiyim ?

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Merhaba;
Alternatif olsun.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Not: Kodlar alıntıdır.
6 nolu mesaj ekindeki isteğe istinaden;
Sayfalara dağıtma işleminden önce sayfalar temizlenirse yani sayfalara dağıt makrosundan önce sayfaları sil makrosu çalıştırılırsa sanırım sorun kalmaz. (ser2323-kasa1 eki)
Öncelikle merhabalar;
Nerereye soracağımı bilemediğim bir sualim var, yardımcı olmanız dileğiyle.
Ekte basitce günlük kayıtlar olan kasa defteri bulunmakta, bu deftere yaptığım günlük kayırların direk ilgili tablolara tarih,açıklama,tutar olarak aktarabilme şansımız varmı.

Şimdiden teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Hocam ellerinize sağlık, kasa defterim bambaşka olmuş. Fakat kasayı aktardığım zaman carilere dağıtımda küçük bir sorun var. Örneğin NURi isimli personelden overlok ödemesi yapmak için 04.01.2012 tarihinde kasaya 50,00 TL nakit alınmış, bu 50,00 TL nakit tutar NURİ'nin bizden alacağı oluyor dolayısıyla dağıtma işlemi yaptığımız zaman tutar NURİ carisinin ÇIKAN (alacak) sütununda olmalı. Umarım anlatabilmişimdir.

İyi günler...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Hocam ellerinize sağlık, kasa defterim bambaşka olmuş. Fakat kasayı aktardığım zaman carilere dağıtımda küçük bir sorun var. Örneğin NURi isimli personelden overlok ödemesi yapmak için 04.01.2012 tarihinde kasaya 50,00 TL nakit alınmış, bu 50,00 TL nakit tutar NURİ'nin bizden alacağı oluyor dolayısıyla dağıtma işlemi yaptığımız zaman tutar NURİ carisinin ÇIKAN (alacak) sütununda olmalı. Umarım anlatabilmişimdir.

İyi günler...
Merhaba;
Umarım doğru anlamışımdır.
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar