• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Banka komisyonu hesaplama

=d14+d15 yapın. Çok zor birşey değil

=d14+d15 yapın. Çok zor birşey değil

Mustafa bey teşekkürler o kadarını biliyorum ama işlem sadece bir tane değil ve her tabloda yerleride aynı değil.bana gereken şey mesela bir aylık o tablo içinde bulunan 2 tane aynı tarihli ödm ücr ve bsm satırlarını toplanması ama ikiside aynı tarihli olmalı.

Dosyadaki veriler sürekli olarak gönderdiğiniz şekildeyse aşağıdaki formül işinizi görür:

Kod:
=EĞER(SAĞDAN(C14;3)="ücr";-D14-D15;"")

Bu formül ücr gördüğü satırda sonrakiyle toplamayı yapar. Gördüğüm kadarıyla dosyanızdaki tüm veriler aynı şekilde sıralanmış. Yani aynı tarihte önce ücr sonra da hemen altındaki satırda aynı tarihli bsmv var. Bu şekilde olduktan sonra formülde sorun olmaz.

dosyadaki veriler sürekli olarak gönderdiğiniz şekildeyse aşağıdaki formül işinizi görür:

Kod:
=eğer(sağdan(c14;3)="ücr";-d14-d15;"")

bu formül ücr gördüğü satırda sonrakiyle toplamayı yapar. Gördüğüm kadarıyla dosyanızdaki tüm veriler aynı şekilde sıralanmış. Yani aynı tarihte önce ücr sonra da hemen altındaki satırda aynı tarihli bsmv var. Bu şekilde olduktan sonra formülde sorun olmaz.

yusuf bey ellerinize sağlık çok sağolun ama bir şey rica edebilirmiyim formülde denmek istenen nedir onuda yazarmısınız işin mantığını kavramak istiyorum .

Eğer c14 hücresinin sağdan 3 harfi "ücr" ise d14 ve d15 hücrelerini toplayıp işaret değiştir (tablonuzda bu tutarlar negatif olduğu için pozitife çevirmeyi işaret değiştirmeyle sağladım); değilse boş bırak.

eğer c14 hücresinin sağdan 3 harfi "ücr" ise d14 ve d15 hücrelerini toplayıp işaret değiştir (tablonuzda bu tutarlar negatif olduğu için pozitife çevirmeyi işaret değiştirmeyle sağladım); değilse boş bırak.

çok güzel olmuş elinize sağlık ama şöyle bir şey daha ekleyebilirmiyim formüle .şu an için sadece taksitlilerin komisyonunu hesaplıyor peşin satışları görmüyor formüle peşin satışları eklememin yolu varmı yoksa onnuda ayrı bir formüllemi yapmalıyım

Ayşegül Hanım,

Yusuf bey'in formülüne eklenebilir.

İngilizce sürüm kullandığım için dosyanız ekte.

Ekli dosyalar

Ayşegül Hanım,

Yusuf bey'in formülüne eklenebilir.

İngilizce sürüm kullandığım için dosyanız ekte.

sayın frksdf ve yusuf bey çok harikasınız elleriniz dert görmesin çok sağolun varolun hayırlı geceler.

Geri