• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Banka Havale Listesi

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Ekteki dosyada A1 Hücresine tarihi yazdığımda Veri sayfasındaki, ilgili tarihe ait havale bilgilerinin soldaki renkli alanlara otomatik olarak gelmesini istiyorum.

Üstteki tabloda Eft olmayanlar alttada Eft olacak havaleler yer almaktadır.

Yardımcı olabilecek var mı acaba ?

Ekli dosyalar

Ekteki dosyada A1 Hücresine tarihi yazdığımda Veri sayfasındaki, ilgili tarihe ait havale bilgilerinin soldaki renkli alanlara otomatik olarak gelmesini istiyorum.

Üstteki tabloda Eft olmayanlar alttada Eft olacak havaleler yer almaktadır.

Yardımcı olabilecek var mı acaba ?

Merhaba
B4 hücresine
Kod:
=EĞER(SATIRSAY(B$4:B4)>TOPLA.ÇARPIM((VERİ!$A$2:$A$100=$A$1)*(VERİ!$H$2:$H$100="DEĞİL"));"";İNDİS(VERİ!A$2:A$100;KÜÇÜK(EĞER((VERİ!$A$2:$A$100=$A$1)*(VERİ!$H$2:$H$100="DEĞİL");SATIR(VERİ!$A$2:$A$100)-SATIR(VERİ!$A$2)+1);SATIRSAY(B$4:B4))))
Bu formülü yazın ve diziye çevirin.
B13 hücresine
Kod:
=EĞER(SATIRSAY(B$13:B13)>TOPLA.ÇARPIM((VERİ!$A$2:$A$100=$A$1)*(VERİ!$H$2:$H$100="EFT"));"";İNDİS(VERİ!A$2:A$100;KÜÇÜK(EĞER((VERİ!$A$2:$A$100=$A$1)*(VERİ!$H$2:$H$100="EFT");SATIR(VERİ!$A$2:$A$100)-SATIR(VERİ!$A$2)+1);SATIRSAY(B$13:B13))))
Diziye çevirme : formül hücreye girildikten sonra Enter tuşuna basılmadan Ctrl+Shift+Enter tuş kombinasyonu ile aktif olmaktadır. Formülün başında "{" bu işaret sonunda "}" bu işaret çıkacaktır. Bu işaretleri elle koyduğunuz takdirde formül hesaplama yapmıyacaktır.
Diziye çevirdikten sonra alta ve sağ'a doğru çekerek çoğaltın.
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim ellerinize sağlık Hocam. Süper olmuş.
Bu arada bir şey daha sorsam, Eft-normal havale diye ayırmak istemesek, yani hepsini aynı tablo içerisinde göstermek istersek, formülü ne şekilde yazmamız lazım?

Çok teşekkür ederim ellerinize sağlık Hocam. Süper olmuş.
Bu arada bir şey daha sorsam, Eft-normal havale diye ayırmak istemesek, yani hepsini aynı tablo içerisinde göstermek istersek, formülü ne şekilde yazmamız lazım?

Sorunuzu anlamadım. Lütfen dosya üzerinde açıklama şekilde anlatınız.

Syn. asi_kral_1967 ben dosyada istediğim şeyi açıklamaya çalıştım ama anlaşılmadı mı acaba?

Syn. asi_kral_1967 ben dosyada istediğim şeyi açıklamaya çalıştım ama anlaşılmadı mı acaba?

Merhaba
Görmemiştim dosyanızı.
B4 hücresine
Kod:
=EĞER(SATIRSAY(B$4:B4)>EĞERSAY(VERİ!$A$2:$A$100;$A$1);"";İNDİS(VERİ!A$2:A$100;KÜÇÜK(EĞER(VERİ!$A$2:$A$100=$A$1;SATIR(VERİ!$A$2:$A$100)-SATIR(VERİ!$A$2)+1);SATIRSAY(B$4:B4))))
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

Geri