• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bağlı değerleri toplama

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Microsoft Office Excel 2007
Merhaba Arkadaşlar,
Belli bir değere göre tarihlerin karşısındaki değerleri toplamak istiyorum. J3 e elma yazdığımda Sadece F ve I sütünündaki tarihlerin karşısındaki x metintelerini toplamalı, metin değilde bu değer sayıysa sayıları toplamalı ve tarihlerin karşısına yani L6, L7.. gibi yan hücrelere toplamalı. Bu fomül konusunda yarım ederseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Sorunuzu doğru anladıysam dosyanız ekte. Ancak farklı sütunlarda neden aynı adlar var onu pek anlayamadım.

Soykan

Ekli dosyalar

Hocam ilginize teşekkür ederim. Tam anlatamadığım için de özür dilerim.
Dikey değilde yatay toplama istemiştim. Elma yazınca sadece tarihin karşığındaki yatay elma olan sütündaki sayıları yada metin lerin toplanmasını istemiştim. Sütünlarda birden fazla elma ya da zzz gibi kriterler vardır. Bu dosyamın çok küçük bölümü yani dosya AAA gibi sütüna kadar gitmektedir. Amacım bu yatay sütündaki bazı isteğim sayı yada metin ise bunların toplanması. Arada olan zzz, elma, xxx gibi sütünlardan istedğimi toplamak. Yani hem sütünü hem de aranacak değeri vererek sonuç toplamını almak.
Dosyada renkli işaretledim daha net anlaşılacağınıumarım.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

L6 hücresindeki formül:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((F6:J6=$L$3)*($F$5:$J$5=$J$3))
M6 hücresindeki formül:

Kod:
=ETOPLA($F$5:$J$5;$J$3;F6:J6)

Yalnız anlamak için o kadar uğraştım ki anlatamam, ancak bu kadar karışık anlatılabilirdi :)

L6 hücresindeki formül:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((F6:J6=$L$3)*($F$5:$J$5=$J$3))
M6 hücresindeki formül:

Kod:
=ETOPLA($F$5:$J$5;$J$3;F6:J6)

Yalnız anlamak için o kadar uğraştım ki anlatamam, ancak bu kadar karışık anlatılabilirdi :)

Hocam sağolasın bu anlatım benim özel becerim :)))))
Fomüller için teşekkür ederim. Sonuç verdi. Hepinizden Allah Razı olsun

Bu kadar anlatıma bu kadar kısa cevap. Her ikinizi de tebrik ederim. :)

Geri