• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bağlı Combo da otomatik print çıktısı almak

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba Arkadaslar,

Ekteki dosyada, birbirine bağlı iki adet combo box bulunmaktadır. Ben belirli dönemlerde bu combolardan teker teker seçim yaparak çıktı alıyorum. Göreceğiniz gibi, dosya grafikler ve bilgiler içermektedir. Sizden ricam, bu çıktı alma islemini otomatik olarak yapabileceğimiz bir yol var mıdır? Bİlgileriniz ve yardımlarınız için simdiden tesekkürler.

Ekli dosyalar

hacalarım yardımlarınızı bekliyorum. istediğim seyi tam net açıklayamadım mı acaba?

nasıl bir algoritma kurmam gerektiğini de belirtirbilerseniz de sevinirim.

Dosyanız eketedir.:cool:
Kod:
Sub yazdir()
Sheets("Trend").PageSetup.PrintArea = "Trend!H32:O103"
Sheets("Trend").PrintOut
Sheets("Trend").PageSetup.PrintArea = ""

End Sub

Ekli dosyalar

evren hocam çok teşekkürler. şu an test etmek için printer ım yok. sormak istediğim yazdığınız kod bağlı kombodaki bütün kombinasyonlara göre ayrı ayrı çıktı mı sağlıyor? örneğin 1. comboda "A,B,C" var ve "A" seçildi. 2. combo da "A" ya bağlı 4, "B"ye bağlı 3, "C" ye bağlı 5 tane seçenek var. Tüm seçenekler için de ayrı ayrı çıktı veriyor mu?

evren hocam çok teşekkürler. şu an test etmek için printer ım yok. sormak istediğim yazdığınız kod bağlı kombodaki bütün kombinasyonlara göre ayrı ayrı çıktı mı sağlıyor? örneğin 1. comboda "A,B,C" var ve "A" seçildi. 2. combo da "A" ya bağlı 4, "B"ye bağlı 3, "C" ye bağlı 5 tane seçenek var. Tüm seçenekler için de ayrı ayrı çıktı veriyor mu?
Sanal printeriniz yokmu?
Bende sanal printer var orada bir dosya oluşturuoyr ve gösteriyor.
Bütün Garfikleri yazdırıyor.:cool:

evren hocam su an kurdum sanal printer ı. tek tek combolardan seçim yaptığımda normalde grafikler değisecek ve ben bunların hepsinin çıktılarını teker teker alarak bir kitapçık olusturuyorum. hazırladığınız yazdır butonuna tek bir kez basarak tüm bu çıktıları alabilir miyiz?

evren hocam su an kurdum sanal printer ı. tek tek combolardan seçim yaptığımda normalde grafikler değisecek ve ben bunların hepsinin çıktılarını teker teker alarak bir kitapçık olusturuyorum. hazırladığınız yazdır butonuna tek bir kez basarak tüm bu çıktıları alabilir miyiz?
Zaten tüm grafikleri tek bir çıktıda alıyoruz.Ben ne yapöak istediğinizi anlayamadım.:cool:

hocam iki tane combomuz var. ilkinde bölgeler, ikincisinde bu bölgede çalısan insanlar var. Örneğin ben birinci comboda bir bölge yaptığım zaman ikinci comboya sadece o bölgede çalısan elemanların isimleri gelmektedir. Ben bu gelen isimlerin verilerini lookup kullanarak baska bir shhet ten çekiyorum. gerek olmadığı içi bu sheet s su an kaldırdım. Grafiklerde bu olusan verilere link edilmis durumda. dolayısıyla ben comboyu her değistirdiğimde grafiklerde çalısanın verilerine göre güncelleniyor. Gerçekte, 10 tane bölgemiz ve her bölgede yaklasık 8 çalısnaımız var. Dolayısıyla 80 tane farklı sayfa oluyuor aslında ve ben bu 80 çalısan için comboyu değistirip yazdır a basıp sonra tekrar combo yu değistiryorum. Bu islem çok zaman alıyor. İstediğim tek bir yazdır formuna tıklayarak, bu çıktıları seri bir şekilde almak.

hocam iki tane combomuz var. ilkinde bölgeler, ikincisinde bu bölgede çalısan insanlar var. Örneğin ben birinci comboda bir bölge yaptığım zaman ikinci comboya sadece o bölgede çalısan elemanların isimleri gelmektedir. Ben bu gelen isimlerin verilerini lookup kullanarak baska bir shhet ten çekiyorum. gerek olmadığı içi bu sheet s su an kaldırdım. Grafiklerde bu olusan verilere link edilmis durumda. dolayısıyla ben comboyu her değistirdiğimde grafiklerde çalısanın verilerine göre güncelleniyor. Gerçekte, 10 tane bölgemiz ve her bölgede yaklasık 8 çalısnaımız var. Dolayısıyla 80 tane farklı sayfa oluyuor aslında ve ben bu 80 çalısan için comboyu değistirip yazdır a basıp sonra tekrar combo yu değistiryorum. Bu islem çok zaman alıyor. İstediğim tek bir yazdır formuna tıklayarak, bu çıktıları seri bir şekilde almak.
Grafikler comboların bulunduğu sayfada değilmi başka sayfalardamı.Eğer öyleyse bu soruyu çözmek için yolladığınız örnek dosyaya bakıp nasıl çözebiliriz?Örnek dosya yolluyorsunuz ya ona bakıpta çözeceğiz.Eğer öyleyse bizi yanlış yönlendiriyorsunuz ve boşuna uğraştırıyorsunuz.Bu durumda ayıp etmiş oluyorsunuz.:cool:

hocam yalnıs anladınız baska bir sayfa yok. sizlerin vaktinizi çalmak deil yardım almak istiyorum. tek bir sayfamız var o da "trend" sayfası. sayfanın basında buluna combo boxlar daki gelen isme göre B6 ile m28 arasındaki bütün hücrelere bakın vlookup formülleri var.ve bunlarda referanslarını combo box tan alıyor. range 'i ise baska bir sayfadan. dolayısıyla biz bir tek trend sayfasını kullanıyoruz. combo dan her bir seçimde trend saysafındaki veriler değişiyor ve dolayısı ile grafikler de değişiyor. durum bu.

Peki o grafik adedetleri sabitmi
Başka yokmu?Bütün değerler o grafiklerin üzerindemi?Her bir seçilen isme karşılık bir grafikmi gösterilecek.:cool:

her bir seçimin sayfa olarak çıktı alınması gerekiyor. grafik adetleri sabit. çıktı formatları aynı, bununla beraber her seçimde çalısanın kendi verileri geldiği için sadece değerler farklı oluyor. yani şöyle düşünebiliriz 80 tane a4 çıktı aynı grafikler sadece içerisindeki değerler farklı.

Mesela Bölgeden EGE seçildi.Satış temsilciside 3 seçildi.
Bu durmda neresi print alınacak?

aynı alanlar print alınacak hocam. range değişmiyor sadece range in içerisindeki veriler değişiyor. bunun içindir ki her bir seçim için ayrı ayrı çıktı alıp bir kitapçık hazırlıyorum.

aynı alanlar print alınacak hocam. range değişmiyor sadece range in içerisindeki veriler değişiyor. bunun içindir ki her bir seçim için ayrı ayrı çıktı alıp bir kitapçık hazırlıyorum.
Tamam o zaman ben yolladığım dosyada yapmıştım zaten bunu.:cool:

hocam hazırlamıs olduğunuzda yazdır diyoruz bir sayfa çıktı veriyor. sonra combodan baska bir temsilci seçip tekrar yazdı deme gerekiyor.bu islemi tüm bölgler ve temsilciler için yapmak gerekiyor. sadece bir kez yazdıra basarak örneğin 80 tane (bölgedeki temsilciler combo dan otomati değişerek) çıktı almak mümkünmüdür?

hocam hazırlamıs olduğunuzda yazdır diyoruz bir sayfa çıktı veriyor. sonra combodan baska bir temsilci seçip tekrar yazdı deme gerekiyor.bu islemi tüm bölgler ve temsilciler için yapmak gerekiyor. sadece bir kez yazdıra basarak örneğin 80 tane (bölgedeki temsilciler combo dan otomati değişerek) çıktı almak mümkünmüdür?
Şimdi durum yavaş yavaş aydınlanıyor.Combobxların içinde her seçimi yaparsak 80 seçim yapmış oluyoruz.Ve bir döngüye girerek bu 80 printi almak istiyorsunuz öylemi?:cool:

Geri