• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bağlantılı çalışan comboda ilginçlik

Excel Vers. ve Dili
vba
1. combodan isim seçince 2. combo soyadları getiriyor. onuda seçince textboxlara ilgili datalar geliyor. Sorunum ise şu : seçtiğim soyad başka bir soyadın içinde geçiyorsa diğer soyadın datalarını ekrana gelmesi. örnek "ARSLAN" soyadını seçince, "KIZILARSLAN" bilgileri ekrana geliyor.

Not: Bunu başka kodlarla yapmıştım ama, server değişince o kodlar object load hatası vermeye başlayınca bu kodları yazdım, ama başaramadım.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Set mtk = Range(Cells(ilksatir, 1), Cells(sonsatir, 1)).Find(what:=combobox2.Value, searchdirection:=xlNext, MatchCase:=True)

bu satirinizi

Set mtk = Range(Cells(ilksatir, 1), Cells(sonsatir, 1)).Find(what:=combobox2.Value, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole, searchdirection:=xlNext, MatchCase:=True)

bu sekilde degistirdiginizde sorununuz cozulur umarim..

Elinize sağlık. Sorun dediğiniz gibi yapınca çözüldü. Çok teşekkür ederim. Sağolun.

bisey yapmadik dosyayi cok incelemedim fakat siz gayet iyi yapmissiniz zaten, kolay gelsin..

Birtek arka planda excel gorunurken ilk formunuzda kapat tusu cok gereksiz duruyor, hatta ben yanilgiya dusup formu kapat diyerek bastim excelimi kapatti :)

Geri