• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bağımsız değişkenin aşağı kayması Hk?

Excel Vers. ve Dili
2013 İngilizce
Merhaba arkadaşlar;

Kısaca anlatıyım sorunumu; araç listesi bizim veri tablomuz buraya sürekli araç ekliyip çıkarıyoruz. Araç listesine yeni bir satır eklediğim zaman, maliyet kısmında alış maliyeti kayıyor, maliyeti, maliyet sheet'ine manuel giriyoruz.

Diğer bir değişle; maliyette peugeot fiyatı 300 fakat araç listesinde peugeot'un üstüne tıklayıp satır ekle dediğimde, maliyet tablomda peugeot 400 oluyor fiyatı hatalı oluyor.

Örnek dosyam aşağıdaki gibi.

http://www.dosya.tc/server9/kn8gbo/Book1.xlsx.html

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba,

Sıra numarasını arattırıyorsunuz oysa doğrudan araç adını aratın, sıkıntı yaşayacağınıza sanmam.

Hocam yanıtınız için teşekkürler fakat sıra numarasının bir önemi yok, aslında orda araç kodu var.

Tek problem data'ya yeni bir ürün eklendiğinde veya çıkarıldığında, alış maliyetindeki fiyatın kayması.

Ben istiyorumki araç listesine kaç satır eklersem maliyet tablosunda c sütunu o kadar aşağı kaysın.

Resimle de anlatmaya çalışayım.

oqm13r.png

Son düzenleme:
Merhaba,

Ne yapmak istediğinizi tam olarak anlamadım. Araç listesinde maliyeti de yazarsanız, sonra bunu başka sayfada sizin sırano dediğiniz veriye göre arama yapabilirsiniz.

Ayrıca neden araya satır ekliyorsunuz bunu da anlamış değilim, verinin sonuna eklersiniz gerektiğinde araç koduna ya da araç ismine göre sıralama da yaptırabilirsiniz.

Ayrıca formülde aranan veriyi sınırlandırmışsınız.
=DÜŞEYARA(A2;'araç listesi'!$A$2:$B$7;2;YANLIŞ)
A2:B7 sabit olduğu için zaten eklenen yeni verileri getiremezsiniz. Her eklemede yeniden formülü düzenlemeniz gerekir.

Yani düşününce çok sorunlar oluşabilir.

Siz en iyisi ne yapmak istediğinizi tam olarak açıklayın, çözüm daha hızlı gelir.

Hocam bu tablonun sade hali.

Orjinal dosyada maliyet kısmında çok fazla veri var. Maliyet kısmına yeni bir araç eklemeye kalktığımda uğraştırıyor. Vlookup'la ilgili sorunum yok.

Ben istiyorum ki araç listesine eklediğim şey otomatik maliyet tabloma A2 ye gelsin. A2'ye bağlı 30 hücre otomatik değişiyor ama maliyet kısmı bağımsız olduğu için satır kayıyor.

Tablomu sadeleştirdim.

http://s3.dosya.tc/server12/9tuchx/Book1.xlsx.html

Umarım anlatabilmişimdir.

Aşağıdaki kodları Maliyet Sayfasının kod bölümüne kopyalayıp bir deneyin.

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
    Sheets("araç listesi").Columns("a:a").Copy Columns("a:a")
End Sub

Bakalım bu çözüm işinize yarar mı?. Dosya büyüklüğünü bilmediğimden pratik bir çözüm buldum.

Hocam teşekkürler sanki yaklaştık gibi.

Araç listesi A4'e birşey eklediğimde; Maliyet N4 bir satır aşağı kayması gerekiyor böyle birşeyler var mıdır?

Kod:
Sub CopyRange()
    Sheets("Araç Listesi").Columns("N:N").Insert Shift:=xlToDown
    Sheets("Maliyet").Range("A:A").Copy Sheets("Araç Listesi").Range("A2")
End Sub

Böyle birşey buldum ama nasıl uyarlayabilirim ?

Geri