• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

BA-BS hesaplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba arkadaşlar ;
Önceki konularda benzerleri var ancak benim problem gibisini göremedim. Sıkıntım şu ki firmada fatura çok yogun şekilde kesiliyor birden fazla cari isimde var ancak bazı ünvanlarda farklılıkta olsa vergi numaraları aynı. Ekte örnegini yolluyorum.
Vergi numaralarından yola çıkarak ba bs yi hesaplasın başka bir sayfaya ünvanlardan birini, fatura adetini ve fatura toplam tutarlarını yazmasını nasıl saglarız? fatura adedi yaklaşık 60.000 adet olacak. o şekilde bir tablo yapabilirmiyiz? yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

böyle bişeymi istediniz

Ekli dosyalar

merhaba evet buna benzer bir şey olabilir. bu sorgulamayı nasıl 60.000 fatura şekline getirebiliriz??

Fatura adetleride eklendi
bu çalışma özet tablo fonksiyonu ile yapılmıştır.
Forumda araştırırsanız nasıl yapıldığını da öğrenebilirsiniz

yada dosyanın tamamını yükleyin halledelim

Ekli dosyalar

Tamamdır yolladım. bide ozet tabloda kolonlarda - ye basınca unvan kayboluyor unvanı getirebilirmiyiz?

Dogrudur haklısınız baksam belki bulabilirdim ancak excel konusunda oldukça acemiiyim anlayıp uygulamak çok zor olurdu.
İlgi ve alakanız için teşekkur ederim

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.

üstad seni yordum ama formullüsü yokmu bunun yani tabloya kopyala yapıştır yapsamda sonraki aylar için??

özet tablo fonksiyonunu biraz kurcala çok basit aslında yapabilirsin

http://www.nasilyapariz.net/nasil-yapilir-2/excel-ozet-tablo-pivot-table-excel-ozet-tablo-pivot-table-nasil-yapilir-excel-ozet-tablo-pivot-table-nasil-hazirlanir-excel-ozet-tablo-pivot-table-nedir-resimli-anlatim[/URL]

yada linki tıkla anlatımı var

Merhaba,
BA_BS için sitede açılan konuları incelediğimde bulduğum çalışmayı ekte sunuyorum.
Benim işime yaradığı gibi sizinde işinize yarayacaktır.

Programın çalışması ile bir açıklamada bulunmakta isterim.
Sayfa1'de verileri girdiğinizde, aktarma işlemini Vergi No ile yapmaktadır.
BA-BS formunda TC No.su olan mükellef var ise aktarma yapmıyor. Onun içinde TC No olan mükelleflerinizi sayfa1'de Vergi No ve TC Nolarını aynı satırda gösterdikten sonra aktarım yapınız ve sayfa2'de bulunan Vergi Noları kaldırdırdıktan sonra "dosya yap" tuşuna basınız.

Ekli dosyalar

Hepinize teşekkürler arkadaşlar

Geri