• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka sayfadan bilgi getirmek

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 / excel 2010
Arkadaşlar ,

Data sayfasından Form sayfasına fatura numarası seçerek Evrak Detaylandırma formuna ilgili alanlara seçtiğim fatura nosuna göre satır satır tüm bilgileri nasıl getirebilirim.

Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

DATA sayfasındaki hangi veriyi seçerek bilgileri getirmek istiyorsun?Fatura no'dan kastın hangi veridir?

Sayın Üstat,

İlgine teşekkür ederim , fatura No'dan kastım belge no sütununda ki veriler . Evrak detaylandırma formundaki alanların tamamı örnek data'ya özellikle koymadım , bir alanı getirmeyi öğrendikten sonra diğer alanları kendim yaparım diye düşündüm.

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Proje Kodu ve Proje Adı sütunlarına gelen bilgiler büyük ihtimalle hatalıdır. Düzeltmek için formüldeki "İNDİS(Data!B:B" kısmını verinin bulunduğu sütunu tanımlamanız yeterlidir.

Not: Formül DİZİ formülüdür. Düzenleme yaptıktan sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına beraber basarak terk etmelisiniz. Aksi halde formül doğru çalışmaz.

Son düzenleme:
Biz soruyu anlamaya çalşırken Korhan Hoca cevaplamış bile...:)

Sayın Korhan Ayhan ,

Öncelikle teşekkür ederim ilginize , çok makbule geçti farklı alanlarda da kullanacağım çok güzel örnek oldu benim için beyninize sağlık iyi akşamlar

<=E&#286;ERSAY(Data!$B:$B;$J$5) k&#305;sm&#305;n&#305; bir h&#252;creden ald&#305;r&#305;n bu durumda form&#252;l daha h&#305;zl&#305; &#351;ekilde &#231;al&#305;&#351;acakt&#305;r.

&#214;rne&#287;in K5 h&#252;cresine

=E&#286;ERSAY(Data!$B:$B;$J$5)

yaz&#305;p form&#252;lde E&#286;ERSAY k&#305;sm&#305;n&#305; <=K5 olarak de&#287;i&#351;tirmenizi tavsiye ederim.

<=EĞERSAY(Data!$B:$B;$J$5) kısmını bir hücreden aldırın bu durumda formül daha hızlı şekilde çalışacaktır.

Örneğin K5 hücresine

=EĞERSAY(Data!$B:$B;$J$5)

yazıp formülde EĞERSAY kısmını <=K5 olarak değiştirmenizi tavsiye ederim.

Sayn Ali ,

Belirttiğiniz gibi Eğersay kısmını <=K5 olarak değiştirdiğimde formül daha hızlı çalıştı.Akşam teşükkürümü yoğunluktan dolayı edememiştim , beyninize sağlık
teşekkürler.

Geri