• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

B sütununu karşılaştırp olmayanı listeleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - 2007
Merhaba Arkadaşlar ;
Ekte göndermiş olduğum dosyada bir çok sayfa var fakat ben sayfa 1deki b sütunu ile sayfa 5 deki b sütununu karşılaştırp sayfa1 de b sütununda olan ama sayfa 5deki b sütunun da olmayan verileri listelemek istiyorum .Bu listelemeyide sayfa 5in I sütununa yazdırsın .
Formülünü bilmiyorum çok acil ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese İyi Çalışmalar..

Ekli dosyalar

merhaba;
sayfa5 I3 hücresine;

Kod:
=EĞER('sayfa 1'!B3<>'sayfa 5'!B3;'sayfa 1'!B3;"")

yazıp formülü aşağı sürükleyiniz.

Yanıtınız için teşekkür ederim bişey daha sorcam bu formülü yazıp aşağı doğru sürüklediğimiz zaman bazı yerlrede 0 yazıyor bu 0 lar ne anlama geliyor acaba teşekkürler

Yanıtınız için teşekkür ederim bişey daha sorcam bu formülü yazıp aşağı doğru sürüklediğimiz zaman bazı yerlrede 0 yazıyor bu 0 lar ne anlama geliyor acaba teşekkürler

formülü
Kod:
=EĞER(B3="";"";EĞER('sayfa 1'!B3='sayfa 5'!B3;'sayfa 1'!B3;""))
bununla değişir misiniz

Problem

Arkadaşım sayfa 1 ve sayfa 5 deki ilgili hücreler karşılaştırıldığında sayfa 5 boş ve sayfa 1 deki ilgili hücrede veri var ise formül sayfa 1 deki değeri alıyor. Ancak tersi durumda sayfa 1 ve sayfa 5 deki veriler farklı ise ve sayfa 1 deki ilgili hücre boş sayfa 5 deki ilgili hücre dolu ise sayfa 1 deki değeri yazdığından ve sayfa 1 deki ilgili hücrede boş olduğundan hücreye sıfır değeri veriyor.
takip açısından bir düzenleme yapmaya çalıştım. belki işini görür kolay gelsin

Ekli dosyalar

Geri