• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

B Sütunu A Sütunundakilerle Değiştirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yyhy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yyhy

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2021 TR
Microsoft 365 TR
İyi Günler; A sütununa gelen verilerim var ama ben b sütunundaki verilerle yer değiştirmek istiyorum. Yani; A sütununda 1 gördüğü zaman c sütununa 0-11 yazdırabilirmiyiz. Veriler baya bir uzun ben sadece rakamlarla ifade etmeye çalıştım. Acaba macro atanabilir mi? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

A sütununda 2 ya da daha farklı sayı olduğunda ne olacak?

Syn. yyhy;
Sorunuz tam olarak anlaşılmıyor. Ekteki dosyayı inceleyin. İstediğiniz bumu ?

Ekli dosyalar

a sütununda gelebilecek veri sadece 249 çeşit

Kusura bakmayın örnek dosyayı incelemeden cevap yazmıştım, örnek dosya biçilmiş kaftan oldu sayın ynmcany elinize sağlık, macro acaba sınırlımı yani sütunda bakacağı satır sayısı 5000 ile 15000 arasında değişiyor.

Ayrıca bu 249 çeşit veri ismini bir listeden alıp sadece a sütununda olanları o listeye göre örneğin g sütununa yazdırabilirmiyiz. Teşekkürler.
yani a sütununa gelecek veri sayısı da 249 sadece a sütununda örneğin ahmetleri bulunca g sütununa ahmetlerin karşısına konya'lı yazabilir mi?

Son düzenleme:
Syn. yyhy;
Makro sınırlı değil en son dolu satıra kadar çalışır, veri ekledikçe otomatikman çoğalır.
Sorunuza gelince, örnek bir dosya ile desteklerseniz ( verilerin ilk halini ve istediğiniz işlemin sonundaki halini gösteren ) daha sağlıklı yardımlar alırsınız.
Şu anda ben tam olarak ne istediğinizi anlamadım.

Örnek dosya

Örnek dosya ekledim izah etmeye çalıştım ama biraz karıştırdım. Kusura bakmayın.

Ekli dosyalar

Geri