• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

B kolonundaki son hücre

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Merhaba;

A kolonuna sıra numarası vermek istiyorum. Ancak B kolonunun son hücresine kadar. 1 2 3 şeklinde... B kolonundaki hücre sayısı standart olmuyor.

Örnek: B123 hücresinde bilgi bitiyor.... a1;a123 sütunna sıra numarası verecek 1,2,3...123 şeklinde kodu nasıl yazabilirim.

Basit olarak hazırlanan örnek dosya aşağıdaki linktedir..

http://s2.dosya.tc/server2/wny8gl/siran.xls.html

Son düzenleme:
Merhaba;
Aşağıdaki kod ile sorunu çözdüm.. teşekkürler..

Kod:
Sub Test() 
Dim NoB As Long, i As Long 
Dim MyRng As Range 
NoB = Cells(65536, 2).End(xlUp).Row 
For Each MyRng In Range("B1:B" & NoB) 
    If Len(Trim(MyRng.Text)) > 0 Then 
        i = i + 1 
        MyRng.Offset(0, -1) = i 
    End If 
Next 
End Sub

Evet cevabı kendiniz bulmuşsunuz. Aynı kodu B sütunundaki belirli bir satır için nasıl kullanabiliriz

Evet cevabı kendiniz bulmuşsunuz. Aynı kodu B sütunundaki belirli bir satır için nasıl kullanabiliriz

65536 yazan yere istediğiniz satırı sayınız.:cool:
Kod:
NoB = Cells([B][COLOR="Red"]65536[/COLOR][/B], 2).End(xlUp).Row

Sanıyorum örneğin B3:'ten B100'e kadar sıra numarası verilmesini soruyorsunuz. Aşağıdaki kod bu işi yapar:

Kod:
Sub sıra()
For i = 3 to 100
      Cells(i,"B") = i-2
Next
End Sub

Kodun en önemli kısmı Cells(i,"B") = i-2 satırıdır. Burda sıra numarası verme işlemi yapılır. önceki satırda i'yi 3'ten başlattığımız için ve sıra numarasını da 1'den başlayarak vereceğimiz için i-2 kullandık.

i= 3 olduğunda B3 hücresine (3-2=) 1 yazacaktır. i=100 olduğunda da B100 hücresine 98 yazacaktır.

Sanıyorum örneğin B3:'ten B100'e kadar sıra numarası verilmesini soruyorsunuz. Aşağıdaki kod bu işi yapar:

Kod:
Sub sıra()
For i = 3 to 100
      Cells(i,"B") = i-2
Next
End Sub

Kodun en önemli kısmı Cells(i,"B") = i-2 satırıdır. Burda sıra numarası verme işlemi yapılır. önceki satırda i'yi 3'ten başlattığımız için ve sıra numarasını da 1'den başlayarak vereceğimiz için i-2 kullandık.

i= 3 olduğunda B3 hücresine (3-2=) 1 yazacaktır. i=100 olduğunda da B100 hücresine 98 yazacaktır.

Ben yanlış ifade ettim,
D sütunundaki dolu hücreleri bulup b sütununda aynı satıra sıra numarası verip devam edecek.
Örneğin:
D13 ten başlayacak. D13 dolu ise B13 e 1 yazacak
D sütununu tarayıp ilk dolu hücreyi bulup örn. D27 dolu ise B27 ye 2 yazacak

Ben yanlış ifade ettim,
D sütunundaki dolu hücreleri bulup b sütununda aynı satıra sıra numarası verip devam edecek.
Örneğin:
D13 ten başlayacak. D13 dolu ise B13 e 1 yazacak
D sütununu tarayıp ilk dolu hücreyi bulup örn. D27 dolu ise B27 ye 2 yazacak
Merhaba.

Aşağıdaki konu sayfasında yer alan 2 nukaralı cevap işinizi görecektir.
Kodlardan sadece birinde yer alan Step 2 kısmını silip (o konuda hücre birleştirmeleri olduğu için Step 2 var),
başlangıç satırı numarasını 13 olarak değiştirip, 91 yerine de [D65536].End(3).Row yazınca yeterli olması lazım.

Sütun yapısı, sizinkinin aynısı, yani sıra numarası B sütununa veriliyor, kriter D sütunu.

Birleşmiş Hücrelerde Otomatik Numaralandırma
.

Son düzenleme:
Geri