• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ayrı sütundaki aynı değerleri bulma

Excel Vers. ve Dili
excell 10
Arkadaşlar merhaba,

Başlığı doğru mu yazdım bilmiyorum ama istediğim olay tam olarak şöyle. B ve C sütunlarında Ürün kodu ve Lot numarası mevcut. Bu kod ve lot numarasında, alt satırlarda eğer olurda her ikisinide aynısını yazarsam bana hata olarak bildirmesini istiyorum.
Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

Format aşağıdadır

Ürün Takibi.xlsm - 836 KB

B2'den itibaren istediğiniz kadar aşağıya doğru seçin (Örneğin B1:B1000)

Veri Doğrulama menüsünü açın

izin verilen kısmında Özel'i seçin

Aşağıdaki formül kısmına aşağıdaki formülü yapıştırın:

Kod:
=çokeğersay($B$1:$B2;B2;$C$1:$C2;C2)=1

Aynı işlemi (ve formülü) C2'den itibaren aşağıya doğru seçerek yapın.

Teşekkür ederim.

Dediğinizi uyguladım. Ancak şöyle bir problem çıkıyor karşıma.

Örnek veriyorum Ürün kodu kısmındaki herhangi bir kodu ben sürekli kullanıyorum. Değişen sadece lot numarası oluyor. Sizin vermiş olduğunuz formülde kod numarası girmiş olduğum takdirde de bana hata veriyor. Yani Kod ve lot numarasını aynı girersem eğer bunun sonucunda bana hata olarak bildirmeli.

Tekrar teşekkürler.

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Yusuf Bey'in açtığı yoldan giderek; bir de aşağıdaki şekilde dener misiniz?

Liste sayfası B2:C1048576 hücre aralığı seçiliyken;
(bu uygulamayı örneğin ilk 1000 satırda istiyorsanız kırmızı kısmı 1000 olarak düşünün)
VERİ DOĞRULAMA -> ÖZEL kısmına aşağıdaki formülü uygulayın ve işlemi onaylayın.
.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($B$1:$B1=$B2)*($C$1:$C1=$C2))=0

Merhaba Ömer Bey,

Teşekkür ederim hoş buldum.

Vermiş olduğunuz formül işe yaradı. Tam olarak istediğim şekilde oluyor. Tekrar teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı.

Teşekkür ederim.

Dediğinizi uyguladım. Ancak şöyle bir problem çıkıyor karşıma.

Örnek veriyorum Ürün kodu kısmındaki herhangi bir kodu ben sürekli kullanıyorum. Değişen sadece lot numarası oluyor. Sizin vermiş olduğunuz formülde kod numarası girmiş olduğum takdirde de bana hata veriyor. Yani Kod ve lot numarasını aynı girersem eğer bunun sonucunda bana hata olarak bildirmeli.

Tekrar teşekkürler.

Sorun çözülmüş ancak yaptığım denemelerde ben öyle bir sorunla karşılaşmadım. Şöyle ki B sütununda boş hücreye "a" yazıyorum, karşısına "1" yazıyorum, her ikisi de daha önce kullanılmadığı için problem çıkmıyor. Alttaki boş hücreye tekrar "a" yazıyorum, lot numarası boş olduğu için yine sorun çıkmıyor. Lot numarasına "1" yazdığımda hata veriyor, 2 yazarsam sorun çıkmıyor.

Sizde öyle bir sorun çıkıyorsa denemeyi boş hücrelerde değil dolu hücrelerde yapıyorsunuz demektir. Yani her iki hücredeki veri de daha önce kullanılmamışsa hata vermiyor.

Geri