• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ayrı Sayfalardaki belli hücreleri toplatmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cheova
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar,

iş yerinde bayilerden gelen verileri sürekli konsolide ediyorum, yaklasık 60-70 sayfa olabiliyor :agla: mesala bu 60 sayfadaki sadece A1 hücresindeki verileri toplamak yada ayrı bir sayfaya listeleme yaptırıbilecegimiz bir makro var mı. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. :)

Merhaba Arkadaslar,
Bu islemi sheet'lerde yapiyorsunuz, ayni seyi dosyalarda yapmak istersek ne onerirsiniz? Mesela A, B ve C isimli 3 dosya var ve bu 3 dosyada da Evrak isimli sheet mevcut. A, B ve C dosyalarini hic acmadan X dosyasina bu 3 dosyanin Evrak isimli sheet'inin belli hucrelerini (Or:A1 hucrelerini) konsolide etmek istiyoruz. Bunu nasil yapabiliriz? Simdiden tesekkur ederim.

Bir alternatif,
Sub test(yol As String, dosyaadi As String, sayfaadi, range As String)
With ActiveSheet.Range(range)
.FormulaArray = "='" & yol & "\[" & dosyaadi & "]" & sayfaadi & "'!" & range
.Value = .Value
End With
End Sub

çağırma örneği
test ("C:\klasoradi", "kitap.xls","sayfa1", "A1")

kapalı c:\klasoradi\kitap.xls dosyasının sayfa1 sayfasındaki a1 hücresini alır.

Bir diğer alternatif
Applicaiton.ScreenUpdating = False
Application.EnableEvents = False
Application.DisplayAlerts = False

Set kitap = Workbooks.Open ("c:\klasor\kitapadi.xls")

cells(1,1) = kitap.Worksheets("sayfa1").cells(1,1)

Applicaiton.ScreenUpdating = True
Application.EnableEvents = True
Application.DisplayAlerts = True

kapalı c:\klasor\kitapadi.xls sayfa1 sayfasındaki a1 hücresini alır.

Sayin Huseyin ve Alpen,
Oncelikle ilginiz icin her ikinize de tesekkur eder, iyi calismalar dilerim. Sorumu biraz detaylandirsam ve daha anlasilir olmasini saglasam belki cozum onerileriniz daha kapsamli olabilir. A, B ve C sirketlerinin Gelir Tablosu, Bilanco ve benzeri mali tablolalarinin kayitli oldugu birer A, B ve C.xls dosyasi, bu dosyalarin icinde Mali Tablo sayfasi, bunlarla linkli ve bazi makrolarin calistigi Ozet Mali Tablolar sayfasi mevcut. Bu 3 (veya duruma gore sayi artabiliyor) dosyayi hic acmadan bu 3 dosyanin barindirdigi Mali Tablolar ve Ozet Mali Tablolari X.xls dosyasina konsolide etmek istiyorum. Dosyalarin ve konsolide edilecek dosyanin ismi surekli degismesine karsin mali tablolar standart bir gorunumde, mali tablo verileri degiskenlik arzetmektedir. Ozetlersek: Biz degisik firmalarin mali verilerini bir grup catisi altinda tek bir konsolide dosyada gormek istiyoruz. Bir arayuz dosyasi veya excel sayfasinda "konsolide" isimli bir makro calistirildiginda konsolide edilmesinin istendigi dosya isimleri (sayi siniri olmaksizin) girildikten sora, konsolide edilecek excel dosyasinin isminin sorulmasi ve sadece bu veriler girildikten sonra konsolidasyon isleminin tamamlanmasini istiyorum. Orneklersem: Bir arayuze veya bir(kac) hucreye ankara, izmir, istanbul, adana, urfa diye excel dosyalarinin isimlerini girer ya da konsolide edilecek dosyalarin hard diskten adreslerini tanimlarsam, bana hangi isimle konsolide edilecegini sorsun; ben bu ismi "Turkiye" diye girip "tamam" tusuna bastim mi Turkiye.xls dosyasina ankara, izmir, istanbul, adana ve urfa.xls dosyalarini konsolide etsin. Boyle bir seyin vakit alici oldugunu biliyorum. Yardimci olmaniz dilegiyle, iyi gunler.

Farklı

Merhaba arkadaşlar farklı yerdeki 3 dosyadan farklı hücrelerdeki verileri tek sayfada toplamak istiyorum. teşekkürler

Ekli dosyalar

Geri