• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı veriyi 2 den fazla girince uyarması

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
İlk 5 harfi Tablo yazan sayfaların sarı alanına 2 den fazla veri girince renkleri kırmızı olsun
Örneğin,
tablo 1 de 3 tane a var renkleri kırmızı olmuş ve tablo 1,2 ve 4 de birer tane b var yani 3 tane b olduğundan b kırmızı 2 tane c ve 2 tane e olduğundan renkleri siyah.

Ekli dosyalar

İstediğinizin tamamı değil ama İlk 5 harfi Tablo olan bir sayfada c5:ı15 aralığına aynı veriyi ikiden fazla girerseniz.Fazla olan bu verilerin bulunduğu hücreleri maviye boyuyor.

Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
Dim hcr As Range
If Intersect(Target, Range("c5:ı15")) Is Nothing Then Exit Sub
If Left(ActiveSheet.Name, 5) = "Tablo" And _
WorksheetFunction.CountIf(Range("c5:ı15"), Target) > 2 _
Then
For Each hcr In Range("c5:ı15")
If hcr.Value = Target.Value Then
hcr.Interior.ColorIndex = 8
End If
Next

End If
End Sub

Kodu dosyanızın thisworkbook kısmına yapıştırın

Sayın Peleryn teşekkür ederim.Bunu,
1-c5:k10,c11:k15,c16:k20,c21:k25 için nasıl düzenleriz.
2-3 aynı veri girince mavi oluyor ancak 1'ini silince (yani geri 2 veri kalınca) nasıl eski halini alır.

Çok afedersin.Uyumak için yatağa girince kafama dank etti.Elbette fazla olanı silince mavi alanları temizlemiyor gibi arızalar var.İçime sinmedi kalktım o kadarını düzelttim.Ancak c5:k10,c11:k15...gibi çoklu alanda kısa yoldan nasıl yapabiliriz malesef bir bilgim yok şu anda..
Elinizdeki kodları aşağıdakilerle değiştirin..
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
Dim hcr As Range

If Intersect(Target, Range("c5:ı15")) Is Nothing Then Exit Sub

If Left(ActiveSheet.Name, 5) = "Tablo" Then
For Each hcr In Range("c5:ı15")
If WorksheetFunction.CountIf(Range("c5:ı15"), hcr) > 2 Then
hcr.Interior.ColorIndex = 8
Else
hcr.Interior.ColorIndex = 6
End If
Next
End If

End Sub

Çokteşekkür ederim sizi uykunuzdan alıkoydum.Size birşey daha soracağım,3 tane aynı veriyi girince mavi oluyor,ancak geri al butonu neden çalışmıyor.yani geri adıma dönemiyorum.

İşlemi makro ile yaptığımız için geri alınmıyor.Aslında bunu her sayfada koşullu biçimlendirme ile yapabilirdik ama sorunuzun geri kalanı muhtemelen kodlarla çözüleceği için ben yapabildiğim kadarını kodlarla başlatmak istedim.

Uykudan da alıkoymadınız merak etmeyin bu siz bana değil ben kendime ettim.Hakettim yani;)

Aslında bir kod var o kod 2 den fazla verinin girmesini engelliyor.Oda güzel ama 2 veriyi birden silince excel donuyor bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor.Yrın göndereyim inceleyin.Size iyi geceler.

siz dosyanızı kaç uzman için yapacaksınız onu söylerseniz ben kendi dosyamı bir ara uyarlamaya çalışayım size..sizin tasarladığınız biçimde değil ama aynı işi yapacak sonuçta

Mahmut Bey Merhabalar;

Kendi kullandığım dosyayı mümkün olduğunca bize özgü özelliklerinden arındırıp elimden geldiğince de açıklamalar ekleyerek 20 uzmana uyarladım ve ekte size gönderiyorum.Daha önce de söylediğim gibi ilçe MEM bizden programı farklı bir biçimde (göreceğiniz üzere her uzmanın seansları dikey olarak yukarıdan aşağıya yazılacak şekilde) istediği için aynı işi yapıyorsa da sizin üzerinde çalıştığınız uzmanın aylık çalışma çizelgesine benzemiyor.

Bu arada biliyorsunuz o aylık çalışma çizelgesini zaten ay sonunda mEBBİS ten alınabiliyor.

Dosya neler yapıyor?
-Aynı saat ve tarihte aynı öğrenciye 1 den fazla yazmak istediğinizde uyarı alırsınız.
-Bir hafta içersinde ve toplam ay bazında çocuğunuza kaç seans yazılmış olduğunu kontrol edebileceğiniz bir tablo vasıtasıyla hatalı girişleri engellemenize yardımcı olur.
-ayşe tarih1 saat1 hizmet uzman
ayşe tarih2 saat2 hizmet uzman
ayşe tarih3 saat3 hizmet uzman
ayşe tarih4 saat4 hizmet uzman
....

benzeri şekilde tüm öğrencilerinizin grup ve bireysel seanslarının dökümünü almanızı sağlar.

Bir kontrol edin belki işinizi görür ya da en azından yapmak istedikleriniz açısından fikir verebilir.

Ekli dosyalar

Teşekürler ,
Sizin program bizinkinden çok değişik ama burdan bir fikir çıkardım.Acaba bepleri nasıl yapıyorsunuz.

Geri