• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı verileri bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan atak05
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba;
Dosya içinde yaptığınız açıklamanın bir kısmını burda yapsaydınız daha değişik çözümler alabilirdiniz.
Eki (ve B : C sütunlarındaki koşullu biçimlendirmeyi) inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

teşekkür

teşekkür ediyorum sayın uygun. açıklamaları örnek dosyaya yazmıştım cahilliğime verin. elinize sağlık.

sayın uygun öncelikle tekrar teşekkür ediyorum. çizelge çok güzel olmuş ve bu
çizelgeyi biraz daha geliştirmem gerekiyor. c sütununda baba adı j sütununa, d sütunundaki anne adı k sütünuna , e sütunundaki tc no L sütununa otamatik olarak gelirmi.
Ayrıca aynı verileri kontrol ederken hem adı soyadı hemde tc nolarının aynı olmasına bakarak iki taraflı kontrol edip yazması mümkünmü.
bi bakabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

ÇOKETOPLA formülünü inceler misiniz?

Merhaba;
Tabloda Baba adı, Anne adı ve T.C. No taşıma işlemi tamam.
Ama istediğiniz diğer kontrolü anlamadım.
Örn: tabloda 3 adet mustafa var. Bunların baba anne yada tc nosu farklı olan varsa ayrı bir veri gibi mi düşünülecek?

örneğin 3 adet mustafayı bulup yazıyor, bu 3 adet mustafanın tc si aynı.
yanlışlıkla tc si yanlış yazılan olursa diye çift kontrol yapabilirmi.
yani 3 adet mustafayı kontrol edip başka sütüna yazarken tc kolonunuda kontrol edebilirmi teşekkürler.

merhaba

sayın uygun tc ve adı soyadı bölümünü çift kontrol yapılamıyorsa baba adı,anne adı ve tc sini verilere atması yeterli olur. teşekkür ediyorum. elinize sağlık.

sayın uygun tc ve adı soyadı bölümünü çift kontrol yapılamıyorsa baba adı,anne adı ve tc sini verilere atması yeterli olur. teşekkür ediyorum. elinize sağlık.

Merhaba syn. atak05;
Yapmak istediğinizi kafamda kurguladım ama sonuç çıkaramadım.
Nedeni ise bilgisayarın "doğru veri" mukayesesi yapması gerekir ki bunun için karşılaştıracağı bir liste olması gerekir.
Ama istediğiniz 11 rakamlı bir verinin TC olup olmadığı ise bu yapılabilir. (yine burdada girdiğiniz rakamın TC numarası olması ve isimle bağdaşmaması olası)
Yani 3 mustafa için isim+anne adı+baba adı aynı fakat 1 tc farklı olsa burda aynı 2 mustafa TC si mi doğru? , Yoksa 1 mustafa TC si doğru diğerleri mükerrer mi?

Son isteğiniz ekte
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

teşekkür

sayın uygun ilginize teşekkür ederim. elinize sağlık. hakkınızı helal edin. kolay gelsin.

Ekteki ise TC no diye girdiğiniz rakamın TC olup olmadığını kontrol eder.
İnceleyin.

Ekli dosyalar

Geri