• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı tarihteki tutarlarda mükerrer kayıt kontrolu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan evlad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhabalar,
Sistemden çektiğimiz bu dosyada mükerrer kayıt kontrolu yapmak istiyorum. Çok araştırdım ama hepsi tek sütundaki değerler arasında kontrol yapıyor. Aynı satırdaki iki sütunu baz alıp diğer satırlarda nasıl kontrol yaptırabilirim acaba. Üzerinde çalıştığım excel dosyasınıda ekleyeyim.

https://drive.google.com/file/d/1scE6d5B5IHPzz-sK4Wr7kvKNA0IESNKY/view?usp=sharing

Kontrol alanını seçin koşullu biçimlendirme,Hücre vurgulama kuralları,yenilenen değerler seçin tekrar edenler renkleneçektir.

Cevabınız için teşekkürler fakat benim demek istediğim aynı tutarda çok giriş olması yani benim için önemli olan sadece o tarihte o gün için aynı tutarda giriş yapılmışsa vurgulaması yada ekranda belirtmesi. Benim burda asıl kontrol etmek istediğim şey aynı girişi iki defa yapılıp yapılmadığı o gün aynı tutar girilip girilmediği

D2 ye kopyalayıp aşağı çekiniz.1 den fazla aynı tarih,cari hesap no aynı ve tutar aynı ise mükkerrer yazar ,değilse boş geçer.Diğer yöntemde aynı işlemi renklendirerk yapardı.
Kod:
=EĞER(ÇOKEĞERSAY($A$2:$A2;$A2;$B$2:$B2;$B2;$C$2:$C2;$C2)>1;"Mükerrer giriş";"")

Çok teşekkür ederim. Koşullu biçimlendirmeyi denedim fakat sadece aynı sütundaki yani sadece tutardaki değerlerde aynı olanları renklendiriyor ve tek tek tarih eşleştirmesi yapmam gerekiyordu. koşullu biçimlendirmedeki kodu nasıl olmalıydı peki onu da yazabilir misiniz?

A1:C1000 seçiniz.Formül ,renk belirleyiniz.2 ve fazla olanları renklendirir.
Kod:
=ÇOKEĞERSAY($A$1:$A1;$A1;$B$1:$B1;$B1;$C$1:$C1;$C1)>1
Alandaki Tüm 1 den fazla olanları renklendirir.
Kod:
=ÇOKEĞERSAY($A$1:$A$1000;$A1;$B$1:$B$1000;$B1;$C$1:$C$1000;$C1)>1

Son düzenleme:
Teşekkürler çok işime yaradı. İnşallah kendimi geliştireceğim bende sizler gibi yardımcı olabilirim yeni başlayan arkadaşlara.

Teşekkürler çok işime yaradı. İnşallah kendimi geliştireceğim bende sizler gibi yardımcı olabilirim yeni başlayan arkadaşlara.

Rica ederim.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.Düşünmek başarmanın yarısıdır. Düşüncelerinizi gerçekleştireçeğinize bende inanıyorum.Kolay gelsin.

Geri