• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı sütundaki bilgileri boşlukları atlayarak yazmak

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003 SP3
Selam arkadaşlar çok iyi anlamıyorum excellden o yüzden mahzur görün.
soldaki sütunda tarihler var. sağdaki sütunların bazılarında öğrencinin notları var. en alt satıra aradaki boşlukları atlayarak notları alt alta yazmak istiyorum. yani aradaki boşluklar olmadan görmek istiyorum. sol tarafında da tarih olabilirse daha iyi olur... yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz. Başlığınız forum kurallarına uymuyor. Düzeltmezseniz mesajınız geri dönüşüme taşınacaktır.

Selam arkadaşlar çok iyi anlamıyorum excellden o yüzden mahzur görün.
soldaki sütunda tarihler var. sağdaki sütunların bazılarında öğrencinin notları var. en alt satıra aradaki boşlukları atlayarak notları alt alta yazmak istiyorum. yani aradaki boşluklar olmadan görmek istiyorum. sol tarafında da tarih olabilirse daha iyi olur... yardımcı olabilir misiniz?

örnek dosya eklerseniz yardımcı olabiliriz

Merhaba,

Eki inceleyiniz. Quiz sayısını artırabilirsiniz.

Yeşil alandaki formüller dizi formülüdür. Dizi formüllleri, formül hücreye yazıldıktan sonra direk entera basmadan; ctrl + shif + enter tuş kombinasyonu ile girişi tamamlanır. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenir.

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Eki inceleyiniz. Quiz sayısını artırabilirsiniz.

Yeşil alandaki formüller dizi formülüdür. Dizi formüllleri, formül hücreye yazıldıktan sonra direk entera basmadan; ctrl + shif + enter tuş kombinasyonu ile girişi tamamlanır. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenir.

.

Teşekkür ederim ömer bey.

Bir sorum daha olacak. gönderdiğiniz dosyada birkaç değişiklik yapmaya çalıştım. satır ekledim birkaç tane.. ama bu sefer de 15'inci satırdan itibaren girdiğim notları almadı... yardımcı olur musunuz?? teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

B35 hücresindeki formülde, 15 yazan bölgeleri son satır numaranız olan 32 ile değiştiriniz. Bu işlemden sonra B35 deki formülü diziye formülüne çevirin, daha sonra yana ve alt satırlara kopyalayın.

Eğer raporlamayı farklı sayfada yaparsanız bu alanıda dinamik yapabilirsiniz.

.

teşekkür ederim. ben de sizin söyledeğiniz gibi 15'leri 32 yapmıştım ama olmuyordu. demekki Ctrl-shift-enter yapmadığım için olmuyormuş... :) tekrar teşekkürler..

bir de bunları ben dediğiniz gibi sayfa2'den yaptım... formülü de şöyle girdim ve oldu:

=EĞER($A35=0;"";EĞER(SÜTUNSAY($B35:B35)>EĞERSAY(KAYDIR(Sayfa1!$N$2;;SATIRSAY($B$35:B35)-1;SATIR(Sayfa1!$A$32)-1);"<>");"";İNDİS(KAYDIR(Sayfa1!$N$2;;SATIRSAY($B$35:B35)-1;32-1);KÜÇÜK(EĞER(KAYDIR(Sayfa1!$N$2;;SATIRSAY($B$35:B35)-1;32-1)<>"";SATIR(Sayfa1!$A$2:$A$32)-SATIR(Sayfa1!$A$2)+1);SÜTUNSAY($B35:B35)))))

Peki eğer ben sadece sayfa1'den değilde aynı formatta sayfa3, sayfa4, sayfa5 gibi bir çok sayfadan da bu bilgileri alabilir miyim?

Aynı tablonun devamına alacaksanız makro kullanmanız gerekir. Sorunuzla ilgili küçük bir örnek dosya eklerseniz makrosunu yazıp eklerim.

.

Module kopyalayrak çalıştırınız.

Dosya ektedir.

Eğer makro ayarlarınız düşük değilse, dosyayı açmadan önce boş bir excel açın Araçlar / Makro / Güvenlik menüsünden düşük seçeneğini işaretleyip dosyayı kapatın. Bu işlemi kulandığınız bilgisayarda bir kereye mahsus uygulamanız yeterlidir.

Daha sonra ekteki dosyayı açın ve Aktar butonuna basın.

Kod:
Sub SayfadanBulAktat()

Dim St As Worksheet, sut As Integer, i As Integer, sat As Long
Dim sut1 As Integer, sut2 As Integer, sat1 As Long

Application.ScreenUpdating = False

Set St = Sheets("toplam")
St.Select: Cells.Clear

With Sheets("Sayfa1")
    sut = .Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
    .Range(.Cells(1, "N"), .Cells(1, sut)).Copy
    Range("A3").PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, _
    Transpose:=True