• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı sutunda bulunan aynı degerlerı bulup baska bır sutuna yazma

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Merhaba,

Ben soyle bırsey yapmak ıstıyorum;örneğin 1. sutunda 1200 var 2. sutunda on sekız karaktek uzunlugunda baska bır sayı var bunlar aynı satırda yer alıyorlar. Yanı 1200 ıle 2. sutundakı 18 hanelı sayı eslenık. Bu sekılde 2000 adet verı var. Benım yapmak ıstedıgım 2. sutunda aynı olan verılerı 1. sutundakı eslenıgı ıle beraber baska bır ıkı sutuna yazdırmak. Aynı sekılde baska bır ıslem olarak da 1. sutundakı degerler aynı ıse 2. sutundakı eslenıgı ıle beraber baska ıkı sutuna yazmak.

Yardımınız ıcın tesekkur ederım..

Örnek bir dosya ekleyerek açıklarsanız sorunuzu daha net anlayabiliriz.

Örneğin ekte görüldüğü gibi 2. sutunda aynı olan degerl ıcın; 1. sutundakı eslenıgı ıle beraber yandakı sutuna bunları yazsın, aynı ıslemı 1. sutundakı ortak değerler için yapsın.

Ekli dosyalar

Merhaba,

E1 Hücresine yazarak aşağı doğru çekiniz.
Kod:
=DÜŞEYARA(D1;$A$1:$B$19;2;0)

bır sorum daha olacak dıkkat ettıysenız gonderdıgım excel de sutunlar harf değil de sayı seklınde gorunuyor. Duzeltmek ıcın ecxel araclarını aradıgım bulamadım. office 2007.Excel gorunumum ektekı gıbıdır.

Ekli dosyalar

• Capture1.JPG
    Capture1.JPG
    51.1 KB · Görüntüleme: 128
Excel options - Formulas - menüsünden R1C1 referance seçilmişse kaldırın...

Merhaba,

Ofis düğmesi
Excel Seçenekleri
Formüller
Formüllerle Çalışmada R1C1 deki seçimi kaldırınız.

dosyanız ektedir.

tekrar edenler ve edilmeyenler olarak iki ayrı düşeyara çalışılmıştır.

merhabalar ben a1 sutunda buluna 1215 tane verinin b sutunda 1815verinin aynı olanlarını c sutununa cıkarmak istiyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

selam arkadaşlar benim sorunum aynı sütunda sayısal yada sözel aynı veriyi bulmak sütun 12000 sıralı aşağıya doğru şimdiden teşkkür ederim
Yalnız birçok aynı var yani basit yöntemle filtre ederek değil.

Geri