Aynı Sütundaki Mükerrer Sayıları Bulmak

Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
2003
Türkçe
Arkadaşlar Excelde Mesela A Sütununda Aşşağıya Kadar Fatura Numaraları Var
A-Z Ye Sıralama Olarak Yapıldığında Bu Sıralamadan Sonra Mükerrer Fatura Numaralarının Tespiti Uzun Ve Zahmetli Oluyor...
Sadece A Sütununda Mükerrer Numaraları Bulup Kırmızıya Boyaması Mümkünmüdür?

Örnek Olarak Bir Dosya Attım

Birde Sormak İstediğim Mesela Sizin Yazdığınız Makro Kodlu Tablolara Herhangi Bir Listeyi Copy Paste Yaptığımda Modül Çalışmıyor...
Neden Olabilir???
 
S

Skorpiyon

Misafir
Sayın lacosta,

Ekli dosyayı inceleyiniz.

2. sorunuzu pek anlayamadım.
 
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
2003
Türkçe
Öncelikle emeğiniz için çok teşekkür ederim
fakat demek istediğim şuydu gönderdiğim listede fatura numaraları D Sütununda

mesela

D Sütunu

653581-
653582
653583
653584
653585
653581-

yanına " - " işareti koyduklarımı aynı sütunda ikisinide kırmızı yada farklı bi renge boyaması

tekrar teşekkür ederim
 
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
154
Excel Vers. ve Dili
Mr Step Back
Aşağıdaki kod ile benzer kayıtlarınızı kırmızıya boyayabilirsiniz.
Farklı bir çözüm için...

Aşağıdaki kodu modül yerine sayfa1 e yapıştırın
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
For d = [d65536].End(3).Row To 1 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Range("d1:d" & d), Range("d" & d)) > 1 Then Cells(d, "d").Interior.ColorIndex = 3
Next
End Sub
 
Son düzenleme:
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
2003
Türkçe
Emeğiniz İçin Çok Teşekkür Ederim Arkadaşlar
 
Üst