• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı sayfaya veri aktarmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kontto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2013 kullanıyorum
verisiyon türkçe
Arkadaşlar, Sizden istediğim yardım, B2 Sütununa yazıdığım ve illere göre dağılımı yaptığım malzemenin H sütununa aynen aktarması, Ancak B2 Sütununa Başka bir malzeme ismi girsem H2 sütununa aktardığı malzemeyi silmeden yeni girdiğim malzeme listesini de I2 sütununa akratması ve bunun gibi devam etmesi, Örnek olarak B2 Sütununa "Dizüstü bilgisayar" yazıdığım zaman ve illere dağılımını yaptığım zaman H2 sütununa aynen aktarması, B2 Sütununa Masaüstü bilgisayar yazıp illere dağılımını yaptığım zaman onuda I2 sütununa aktarması ve böyle J2, K2 gibi devam etmesidir. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar yarımcı olacak kimse yokmu

Arkadaşlar acaba soru karışık mı geldi bilmiyorum ama, excel sayfasında ki B3:B120 arasındaki bilgileri bir butonla H3:H120 sütunana aynen alması, butona tekrar tıkladığım da aynı verileri I3:I120 sütununa aktarması ve her tıkladığımda J3:J120 gibi devam etmesi. Örneği 1. mesajımda göndermiştim.

Bir üstad çıkar ve yardımcı olur diye bekledim ama çıkmadı. Bir umutla bekliyorum umarım bir üstad çıkarda yardımcı olur.

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub yaz59()
Dim k As Range, sat As Long, i As Long
sat = Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
Set k = Range("H2:IV2").Find(Cells(2, "B").Value, , xlValues, xlWhole)
If Not k Is Nothing Then
    Range(Cells(3, k.Column), Cells(65536, k.Column)).ClearContents
    Range("B3:B" & sat).Copy k.Offset(1, 0)
End If

End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Orion1, öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim. Ancak sizin göndermiş olduğunuz dosyada hangi ismi yazarsam oraya aktarıyor. Ancak sizden istediğim yardım B sütununa yazılan verilerin bir butonla her tıkladığımda H, I, J, K, L, ... (bu 30 sütun olabilir) gibi sütunlara aktarması dır. Yani H, I, J, K, L, .... sütunlarında hiç bir bilgi olmayacak ben tıkladığım zaman B Sütunundaki verileri mesela H sütununa aktaracak tekrar tıkladığımda I sütununa aktaracak ve böyle devam ederek gidecek, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Geri