• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

AYNI SAYFADAKİ İKİ SUTUNU YAN YANA EŞLEŞTİRME

Excel Vers. ve Dili
2007-2010-2013 türkçe
Merhaba sayın hocalarım.
Örnekte açıkladım iki sutunu aynı verileri yan yana getirip eşleştirme yapabilir miyiz. A-B sütunu sabit kalıp diğer karışık olan sutundaki bilgiler onların yanına gelebilir mi?
Teşekkür ederim Kandiliniz mübarek olsun.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhabalar ,eğer TC No ya göre aratacak isen düşey ara sizin işinizi görür diye umuyorum.

Ekli dosyalar

merhabalar ,eğer TC No ya göre aratacak isen düşey ara sizin işinizi görür diye umuyorum.
Aynen hocam tc ye göre sadece o ilk sutundakiler sabit kalacak diğer sağ taraftakiler değişecek ama işte o satırdaki kurum tel gibi bilgilerle yan yana gelecek. dediğiniz yöntemi nasıl yapabilirim acaba yardımcı olursanız çok sevinirim

bunu peki makro gibi kodlarla yapmak mümkün mü acaba çünkü yaklaşık 250 veri var böyle

Merhaba,
Örnek dosyanıza yeni bir sayfa ekledikten sonra (Sayfa2) aşağıdaki kodu dener misiniz?
C++:
Sub test()
    Set s1 = Sheets("Sayfa1")
    Set s2 = Sheets("Sayfa2")

s2.Cells.Clear
    ss = s1.Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
    s1.Range("A1:C" & ss).Copy s2.Range("A1")

For i = 3 To ss
    Aranan = s2.Cells(i, 2).Value
    Set c = s1.Range("F:F").Find(Aranan, , xlValues)
    If Not c Is Nothing Then _
        s2.Range("D" & i & ":E" & i) = s1.Range("H" & c.Row & ":I" & c.Row).Value
Next i
End Sub

Son düzenleme:
Merhaba,
Örnek dosyanıza yeni bir sayfa ekledikten sonra (Sayfa2) aşağıdaki kodu dener misiniz?
C++:
Sub test()
    Set s1 = Sheets("Sayfa1")
    Set s2 = Sheets("Sayfa2")

s2.Cells.Clear
    ss = s1.Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
    s1.Range("A1:C" & ss).Copy s2.Range("A1")

For i = 3 To ss
    Aranan = s2.Cells(i, 2).Value
    Set c = s1.Range("F:F").Find(Aranan, , xlValues)
    If Not c Is Nothing Then _
        s2.Range("D" & i & ":E" & i) = s1.Range("H" & c.Row & ":I" & c.Row).Value
Next i
End Sub
hocam sen Allahın bi lütfusun ya valla çok teşekkür ederim Allah razı olsun sağol var ol

Geri