• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı satırdaki bir değere bağlı olan tutarların toplanması

Aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp dener misiniz:

Kod:
Sub ödemeler()
[DG10:DI13].FormulaR1C1 = "0"
For j = 10 To 13
    For i = 9 To 58 Step 4
        If Right(Cells(j, i), 4) = "06.5" Then
            Cells(j, "DG") = Cells(j, "DG") + Cells(j, i - 1)
        Else
        If Right(Cells(j, i), 4) = "06.7" Then
            Cells(j, "DH") = Cells(j, "DH") + Cells(j, i - 1)
        Else
        If Right(Cells(j, i), 4) = "03.8" Then
            Cells(j, "DI") = Cells(j, "DI") + Cells(j, i - 1)

End If
        End If
        End If
    Next
Next
End Sub

Ben kod verdim ancak siz bu satırları çoğaltıp başka satırlarda da kullanmak istiyormuşsunuz. Bu durumda kodların bu haliyle sadece örnek verdiğiniz dosyadaki örnek satırlarda çalışır. Eğer sonradan ekleyeceğiniz satırlar belli bir standarda göre eklenecekse o standardı belirtirseniz kodda güncelleme yapılabilir.

aynı satır sayısı ile artacak ama bazı yerlerde başlıklardan dolayı o aralık bozulacaktır. bir de modül kullanmadan çözümü yok mu? formül uzun da olsa sadece bir kere yazıp sonrasında çekebilirim diye düşünüyorum. ben denedim ama bir türlü o uzunluktaki formüle sahip çıkamadım :)

ayrıca bir modül sayfası oluşturuyorum ve hücreye dg hücresine =ödemeler(H10:BN10) yazıyorum ama olmuyor, ismi yanlış falan diyor. nerde yanlış yapıyom ki?

Son düzenleme:
Makro öyle çalışmaz. Nasıl çalıştırılacağını basit bir aramayla bulabilirsiniz. Mobilden ayrıntılı yazamıyorum.

formül olarak şunu kullanabilirsiniz. Dosyanızı tam hatırlamıyorum o yüzden formüllerdeki ilk kısım 6.5 gibi olan sütun, ikincisi ise tutar olan sütun olmalı:

=EĞER(SAĞDAN(I10;4)="06.5";H10;0)+EĞER(SAĞDAN(M10;4)="06.5";L10;0)+......

Yukardaki formülü benzer şekilde araya + koyarak her ödeme sütunu için ayrı ayrı ekleyin. Aynı işlemi diğer kalemler için diğer sütunlara da yapın.

Geri