• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı olanların toplamı makrosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gertt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
Merhaba.
A5:A30 ve B5:B30 arasında bazı harfler var.

A5:A30 aralığında "G" veya "g" harfi B5:B30 aralığında "B" veya "b" harfine karşılık geldiğinde bu şarta uyan G harfinin toplam sayısının c1 hücresine yazdırılması makrosunu nasıl yazabilirim? (Formül olmayacak)
Örneğin:
a5 de a b5 de z
a6 da g b6 da B
a7 de G b7 de b

olduğunda C1 hücresine 2 yazdırması...

Teşekkürler...

Merhaba

A5:A30 aralığında "G" veya "g" harfi B5:B30 aralığında "B" veya "b" harfine karşılık geldiğinde bu şarta uyan G harfinin toplam sayısının c1 hücresine yazdırılması makrosunu nasıl yazabilirim? (Formül olmayacak)
Örneğin:
a5 de a b5 de z
a6 da g b6 da B
a7 de G b7 de b

olduğunda C1 hücresine 2 yazdırması...

Teşekkürler...

G ve B harfleri sabitmi.
Örnek
B8'de L C8'de M

L ve M olanlarında kaç adet olduğunu sonradan isteyebilirmisiniz.

Merhaba

Örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

• say.xls
    say.xls
    37 KB · Görüntüleme: 28
Zafer Bey, fazlasıyla işimi görür.Çok teşekkür ederim.Hayırlı geceler...

Son düzenleme:
Merhaba

Rica ederim.

Gecem sahiden çok hıyarlıydı.Cacık,çoban salata , vs...

Zafer Bey,sizden çok ama çok özür dilerim.Acele ve dikkatsizliğimden kaynaklanan bir durum.Herhangi bir kastım yoktu.Affınıza sığınırım.Hakkınızı helal edin.Uyarıcı arkadaşlara da teşekkürü bir borç bilirim.

Merhaba

Zafer Bey,sizden çok ama çok özür dilerim.Acele ve dikkatsizliğimden kaynaklanan bir durum.Herhangi bir kastım yoktu.Affınıza sığınırım.Hakkınızı helal edin.Uyarıcı arkadaşlara da teşekkürü bir borç bilirim.

Rica ederim.Kasıt ne demek. tabiiki harf hatası. Sadece sabah sabah biraz birbirimize takıldık.Bende bu mesajlarla sizi üzmek istemedim.

Bir daha böyle yazmayın ben üzülürüm.Hepimiz burada arkadaşız

İyi çalışmalar.

Bu mesaj en son " Bugün " tarihinde saat 14:10 itibariyle gertt tarafından düzenlenmiştir.... Neden: Sehven yazılan bir kelime

siz çok yaşayın emi çok güldüm.. süper bir dialog.. ara sıra böyle güzel şeyler çok hoş oluyor.. Allah hoş sohbetlerimizi bozmasın.. saygılar..

Zafer Beyin dediği gibi sadece takılmaydı. Lütfen ciddiye almayın.

Geri