• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı olanları toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dEmir1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
diğer örneklere baktım ama yapamadım.
Yardımlarınız için teşekkür ederim..

Son düzenleme:
:) bende gözükmüyordu alla alla Teşekkür ederim
İhsan sadece toplam için değilde hepsi için nasıl yapıcaz onu anlatmak istemiştim ama anlatamadım ):

:)
Adet kısmına formül yaptın ya aynısını isim kısmına soy isim kısmına ve diğer kısıma yapmak istiyorum ..ya süzgeç hesabı

oraya neye göre yapılacak kendinizin anlayacağı şekilde değil bizim anlayacağımız şekilde anlatınız.

2003 Excel'de bu şekilde yapılıyor umarım bu daha açıklayıcı olmuştur..:) bayaaa karışık ama inşallah daha açıklayıcı olmuştur..

Son düzenleme:
resimlerden mi çözmem gerekiyor
siz sorununuzü söylemiyorsunuz ki ben nasıl yardım edeyim size.
ben şöyle sorayım size genel listenizdeki verileri tek olarak direk tbloya geçip toplam mı alınacak.

Üç sütun da mükerrerlik kontrolü

.
Merhaba,

İşlemleri sırası ile uygulayınız;

Tabloda kullanacağınız formüller dizi formülü olduğu için öncelikle dizi formülünün girişini kısaca açıklamaya çalışayım.

Dizi formülü: Formülü hücreye yazdıktan sonra direk entera basmadan ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile formülün girişini tamamlamanız gerekir. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir.

* E1 hücresini ölçüte uyan verilerin sayısını bulmak için yardımcı hücre olarak düşünelim. Bu formülü ana tablodaki formülün içine de monte edebilirdik fakat bu şekilde olunca formüller çok daha hızlı çalışır.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

E1 hücresine yazarak dizi formülüne çevirin.

Kod:
=TOPLA(EĞER((A2:A50<>"")*KAÇINCI(A2:A50&B2:B50&D2:D50;A2:A50&B2:B50&D2:D50;0)
  =SATIR(A2:A50)-SATIR(A2)+1;1))

----------------------------------------------------------------------------------------------------

F2 hücresine yazarak dizi formülüne çevirin ve I36 hücresine kadar kopyalayın.

Kod:
=EĞER(SATIRSAY(F$2:F2)>[COLOR=red]$E$1[/COLOR];"";İNDİS(A$2:A$50;KÜÇÜK(EĞER(($A$2:$A$50<>"")*
 KAÇINCI($A$2:$A$50&$B$2:$B$50&$D$2:$D$50;$A$2:$A$50&$B$2:$B$50&$D$2:$D$50;0)
  =SATIR($A$2:$A$50)-SATIR($A$2)+1;KAÇINCI($A$2:$A$50&$B$2:$B$50&$D$2:$D$50;
   $A$2:$A$50&$B$2:$B$50&$D$2:$D$50;0));SATIRSAY(F$2:F2))))

Formülü tüm tabloya kolay uygulayabilmek için toplam sütununa da aynı formül kopyalanmış olduk, şimdi bu sütunu düzeltelim.

H2 de olan formülü silip, aşağıdaki formülü H2 hücresine yazarak dizi formülüne çevirin ve H36 hücresine kadar kopyalayın.

Kod:
=EĞER(F2="";"";TOPLA(EĞER(($A$2:$A$50=F2)*($B$2:$B$50=G2)
  *($D$2:$D$50=I2);$C$2:$C$50)))

Bu işlemlerden sonra istediğiniz olcaktır.

.

Tşekkür Ederim..Ömer, İhsan iyi Çalışmalar.

Geri