• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı olanları Belirlemek..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
B3:B hücrelerine rakamsal olarak veri girişi yapıyorum. B3:B girilen rakam rakamsal veri girildikçe, aynı olan rakamlı hücrelerin renkli olmasını istiyorum. Amacım aynı rakamdan B3:B hücrelerinde 2 tane olmaması. Dinamik bir yöntem istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla.

merhaba koşullu biçimlendirme formül bölümüne =EĞER(EĞERSAY(B:B;B2)>1;1;0) formülünü uygulayıp renk seçimini yapınız.saygılar!!!

Merhaba,

Aynı değerden birden fazla olmasını istemiyorsanız neden Koşullu Biçimlendirmeyi düşünüyorsunuz da Veri Doğrulamayı Düşünmüyorsunuz?

Merhaba, Ayşavkı,
bu verdiğiniz formülü B3:B sütuna uygulayacağım sanırsam, ama veri girişi formülü etkilemezmi bu kez ?
Ben makroda birşey olsun istiyordum ama.. sorun olmadan olacaksa neden formülde olmasınki.
Necdet bey sizin yönteminiz nasıl olacak onu görmeyi isterim.
İyi çalışmalar dilerim.

merhaba formülü koşullu biçimlendirme bölümüne yazmanız gerekir formül etkilenmez,ayrıca forum da mükerrer kayıtlar diyerek arama yapmanızı öneririm.haddim olmayarak sayın Necdet bey'in bahsettiği yöntem:veri doğrulama - izin verilen - özel - Formül alanına =EĞERSAY(B:B;B1)=1 formülünü uygulamanızı öneririm.
Not:formülleri forumun değerli uzmanlarından öğrendim.

Merhaba Sayın ayşavkı excell 2010 kullanıyorum formüllerle aram pek iyi dğil buna göre koşulla biçimlendırme için detaylı açıklama yapabili misiniz. teşekkür ederim şimdiden.

merhaba excel versiyon dili olarak 2000,2003,2007 belirtmişsiniz,düzeltmenizi tavsiye ederim.2007 için; giriş - koşullu biçimlendirme - yeni kural - biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan.formül alanına yukarıdaki formülü uygulayıp biçimlendirme butonuna tıklayıp istediğiniz biçimlendirmeyi yaptıktan sonra tamam deyip bitirin 2010 da yerleri çok farklı olmaması lazım. saygılar!!!

Merhaba sayın ayşavkı sanırsam, veri doğrulama yönteminde istediğim seçenekler var uyarı engel gibi vs. ama bunları bı turlu devreye alamadım. sizin yazdığınız adımları uygulamak ıstedım olmadı :(

Merhaba

Bu konu bari 10 mesajda sonlansın.

Ekli dosyalar

Merhaba,
sayın uzman hocam. bende istıyorum leb demeden leblıyı anlamayı ama, napalım bizde ufaktan öğrenıyoruz. uğraştım olmadı. 2010 kullanıyorum bana uyarı versin istiyorum. renk değişmesıne de gerek yok. zaten oyle bir özellıkte mevcutt. bunu nasıl yapacağımı tarıf edebilirmısınız araştırma yapıyorum oda olmadı :(

Merhaba :) yaptım ama sayın hocam,
ben rakamsal verıyı şu şekilde yapıyorum sonuç vermıyor.
7215 08 0
8170 08 0
bu şekilde veri girdiğimde harekete geçmıyor ama,
158
15
27
5
gibi olursa çalışıyor. bunun çözumu nasıl olabilir.

:) hocam tamam aradaki boşluğu da yaptım geldık renklenmeyeee :) onu nsıl yapacağız koşuldan ?

Tama sayın hocam hepsini yaptım. Aynı zamanda başka uzman arkadaşlarımızdan da destek aldım siznden aldığım kadar ancak yapabildim. herkese sonsuz teşekkürler.
iyi akşamlar dilerim.

Geri