• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı olan verileri makro ile aktarma ve raporlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan uyumlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve Excel 2007
Türkçe
Arkadaşlar, makro ile çalışmayı ben bu siteden verilen örneklere çözüm bulan değerli hocalarımız tarafından öğrendim, hatta öğrenmeye çalışıyorum halen daha. Yeni üye sayılırım, ilk öce soru sormadan araştırıp yapmak istedim fakat tıkandım şuan. Bu sitede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Ekteki dosyada bir veri sayfam var ve rapar1-rapor2- ve rapaor3 yazan sayfalara dağıtımını yapmak istiyorum.Rapor3 de Evren hocamızın bir arkadaşımıza yapmış olduğu çözümden yola çıkarak kendi dosyama yapmaya çalıştım fakat olmadı hata veriyor, neden olduğunu bilmiyorum.
Aynı koda sahip müşterinin ürün grubunda dağılımları var bunlar tipine göre,iline göre toplanması ve bunların ilgili raporlar sayfasına aktarmasını istiyorum.Dosyanın içinde ki sayfalara daha detaylı açıklama yaptım.Excel 2003 kullanıyorum.
Yardımcı olursanız çok sevineceğim.

Ekli dosyalar

arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz?evren hocam korhan hocam lütfen

sorunumu halen daha çözemedim,konu başlığım ve içeriğini mi anlatamadım bilmiyorum, bir hata yada analaşılmayan birşey varsa düzetebilirim.arkadaşlar içinizde yardımcı olabilecek varsa çok sevineceğim.

Sorunuzu bir kaç tane birden sormayın.Parçalara bölerek sorun.Aksi takdirde cevap almanız zorlaşır.Kimse bu kadar teferruta girmek istemez.
Ben rapor1 ve rapor2 sayfalarını yaptım.Rapor3 sayfasını bıraktım.Sıkıldım çünkü.
Dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

dosyaya baktım, incelemeden ilk önce teşşekkür etmek istedim, emeğinize ve zamanınızı ayırdığınız için çok çok teşşekür ederim.süpersiniz vallahi.

Evren Bey rapor3 sayfasınını yaptım sadece bir yer kaldı onu yapamadım.
FS tipinde 1-2-3-4-5-6 türlerine olumlu 0 türünede olumsuz yazması gerekiyor, fakat yapamadım.İlgilenirseniz sevinirim.

Evren bey çok zahmet verdiyorum sizlere sıkılıyorsunuz ama bir soru daha sorabilirmiyim, rapor2 de yazmış olduğunuz kodlara buton atayamadım neden olabilir acaba?

dosyayı eklemeyi unutmuşum

Ekli dosyalar

Evren Bey rapor3 sayfasınını yaptım sadece bir yer kaldı onu yapamadım.
FS tipinde 1-2-3-4-5-6 türlerine olumlu 0 türünede olumsuz yazması gerekiyor, fakat yapamadım.İlgilenirseniz sevinirim.

Evren bey çok zahmet verdiyorum sizlere sıkılıyorsunuz ama bir soru daha sorabilirmiyim, rapor2 de yazmış olduğunuz kodlara buton atayamadım neden olabilir acaba?
Rapor2 de kodlar butonla çalışmıyor.B sütununa bir kod girdiğinizde onu buluyor ve o satıra yazıyor.Siz öyle istemiştiniz.Unuttunuz sanırım.:cool:
Diğer soruya bakıcam.:cool:

Dosyanız eketdir.:cool:
Kod:
If sh.Cells(i, "E").Value = 0 Then
            Cells(sat, "F").Value = "OLUMSUZ"
            Else
            Cells(sat, "F").Value = "OLUMLU"
End If

Ekli dosyalar

Rapor2 de butona basınca bilgileri aktarmasını istiyorum diye yazmıştım, ama anlatımımda hata olmuş olabilir. Gerçi böyle bir şeyi öğrendiğimde iyi oldu buda işimi görüyor. Ben bayi kodunu yazıp butona raporla dediğimde bilgilerin gelmesini istemiştim.Şu anda yapmaya çalışıyorum ama olmadı, başaramıyorum. Bu işi öğrenmeye inat ettim desem yalan olmaz.Desteğiniz ve ilginize teşekkür ederim.

sadece ve sadece size çok çok teşekkür edebiliyorum,
şunu bilinki dosyamı size hazırlatma amacım yok amacım öğrenmek ve uygulamak başka raporlarda uygulamak. Elimde bir iş var ve bu iş benim 4 günümü alıyor şablonu hazırladığımda sizlerin desteğine ihtiyacım olacak, umarım o zamanda desteğinizi esirgemezsiniz.

Rapor2 de butona basınca bilgileri aktarmasını istiyorum diye yazmıştım, ama anlatımımda hata olmuş olabilir. Gerçi böyle bir şeyi öğrendiğimde iyi oldu buda işimi görüyor. Ben bayi kodunu yazıp butona raporla dediğimde bilgilerin gelmesini istemiştim.Şu anda yapmaya çalışıyorum ama olmadı, başaramıyorum. Bu işi öğrenmeye inat ettim desem yalan olmaz.Desteğiniz ve ilginize teşekkür ederim.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub aktar2()
Dim sh As Worksheet, k As Byte, sut As Byte, j As Range, sat As Long
Dim sat2 As Long, i As Long
Sheets("RAPOR2").Select
Set sh = Sheets("VERİ")
sat2 = Cells(65536, "B").End(xlUp).Row
Application.ScreenUpdating = False
sut = Cells(1, 256).End(xlToLeft).Column
Range(Cells(2, "C"), Cells(sat2, sut)).ClearContents
sh.Range("A1").AutoFilter
sat = sh.Cells(65536, "C").End(xlUp).Row
For i = 2 To sat2
    Set j = sh.Range("C2:C" & sat).Find(Cells(i, "B").Value, , xlValues, xlWhole)
    If Not j Is Nothing Then
        Cells(i, "C").Value = j.Offset(0, 1).Value
        sh.Range("A1").AutoFilter field:=3, Criteria1:=Cells(i, "B").Value
        For k = 4 To sut
            sh.Range("A1").AutoFilter field:=8, Criteria1:=Cells(1, k).Value
            Cells(i, k).Value = WorksheetFunction.Subtotal(9, sh.Range("I2:I" & sat))
        Next
        sh.Range("A1").AutoFilter
    End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Ekli dosyalar

Evren bey küçük bir yer atlanmış,Toplam yazan yerde alıyor ve sıfır çıkıyor orda toplama yapması gerekiyor.
sut = Cells(1, 256).End(xlToLeft).Column
burda yazanı
sut = Cells(1, 53).End(xlToLeft).Column
olarak değiştirdiğimde olmuyor. burda sütun sayısını belirttiğini düşünmüştüm o yüzden değiştirdim.ama olmuyor.

Toplam dediğim yer Pm demek istemiştim.Yani BB sutunu na toplam yazılacak.Kusura bakmayın, sizi 2 defa uğraştırıp zamanınızı aldığım için.

Geri