• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı kayıttaki tarihleri bulma..

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 TR
Arkadaslar elimde bir excel tablom var. Tarihlere göre görüştüğüm firmaları çıkartıyorum. Ancak elimde değer olması açısından Firmaya hangi tarihlerde gittiğimi veya belirli bir tarihte hangi firmalara gittiğimi formülle çıkartmak istiyorum. Daha önce bu şekilde bir çalışma yapmadığımdan, admin arkadaşlardan ricam, konu başlığını bile seçemedim. Makro kullanmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Dosya eklemede sıkıntı olduğundan örnek ekleyemedim.

Ekli dosyalar

Arkadaslar elimde bir excel tablom var. Tarihlere göre görüştüğüm firmaları çıkartıyorum. Ancak elimde değer olması açısından Firmaya hangi tarihlerde gittiğimi veya belirli bir tarihte hangi firmalara gittiğimi formülle çıkartmak istiyorum. Daha önce bu şekilde bir çalışma yapmadığımdan, admin arkadaşlardan ricam, konu başlığını bile seçemedim. Makro kullanmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Dosya eklemede sıkıntı olduğundan örnek ekleyemedim.

eki inceler misiniz
sarıya boyadığım hücredeki formüller dizi formülüdür .
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
formüllerde 1000 satır baz alınmıştır. sağ'a doğru çoğaltınız.

Ekli dosyalar

evet ekteki dosya tam istediğim formüller, ancak formülü anlatabilir misiniz ? Gerçi öncesinde biraz araştırma yapayım en azından hangi formüller olduğunu öğrendim. İlginize teşekkür ederim..

evet ekteki dosya tam istediğim formüller, ancak formülü anlatabilir misiniz ? Gerçi öncesinde biraz araştırma yapayım en azından hangi formüller olduğunu öğrendim. İlginize teşekkür ederim..

rica ederim
detaylı bilgi için excel dershane bölümünü inceleyiniz
:yazici:

sizlere konunun devamı olarak bir sorum daha olacak,
yukarıdaki yazan formul olduğu hücreleri "" olarak tanımlıyor.
Dolu olan hücreleri saydıramadım.
boşluksay formülü ile boşları bulup sabit sayı çıkarttım, ama tam formül olmadı.
bağ_değ_dolu_say yine olmadı.
boş görünen hücreler "";"";"";"";"" şeklinde görünüyor. Formül olmayan hücrelerde 0.
Eğersay formülü ile birşeyler yapmak istedim, ancak koşul yazamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

EĞERSAY(C2:Z2;">=a") formülü ile hallettim, metin olanları
tarih olanları ise; BAĞ_DEĞ_SAY(C2:Z2) formülü ile hallettim.

Son düzenleme:
Geri