• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı İsmin Üçüncüsü Silmeyecek ?

ihsan0618

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
Arkadaşlar merhaba forumda makro formül buldum onun üzerinde bir değişiklik yapmak istiyorum.Sorunum şu excelde oluşturduğum isim listesinde c sutunundaki isimleri b sutunundan bulup aynı isimden iki tanebulduğunda birini silmemesi.Şimdiden yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Verilerinizin yedeğini alıp aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Sub Aynı_Olanları_Sil()
    Dim X, Varmı, Bul, Adres

Application.ScreenUpdating = False

For X = 2 To [C65536].End(3).Row
        Varmı = WorksheetFunction.CountIf(Range("B:B"), Cells(X, "C"))
        If Varmı > 1 Then
            Set Bul = Range("B:B").Find(Cells(X, "C"), , , xlWhole)
            If Not Bul Is Nothing Then
                Adres = Bul.Address
                Do
                    Bul.ClearContents
                    Varmı = WorksheetFunction.CountIf(Range("B:B"), Cells(X, "C"))
                    If Varmı = 1 Then Exit Do
                    Set Bul = Range("B:B").FindNext(Bul)
                Loop While Not Bul Is Nothing And Bul.Address <> Adres
            End If
        End If
    Next

Set Bul = Nothing
    Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Korhan bey gönderdiğiniz formülü denedim ancak istediğim gibi olmadı.Benim isteğim b sutununda bulunan isimlerden eğer iki tane varsa birini silip diğerini silmemesi.

Merhaba,

C sütunundaki veriler nedir?

Arkadaşlar merhaba forumda makro formül buldum onun üzerinde bir değişiklik yapmak istiyorum.Sorunum şu excelde oluşturduğum isim listesinde c sutunundaki isimleri b sutunundan bulup aynı isimden iki tanebulduğunda birini silmemesi.Şimdiden yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim.

Merhaba
Ekli dosyayı incelermisiniz
3.mesajda istediğniz bu mu?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Korhan bey benim yapmak istediğim şeyi size anlatayım kısaca.Ben personellerin fotoğrafını çektim ve isimlerini c sutununa kaydettim.B sutunundaki isimlerde benim bilgisayarımda kayıtlı olanlar.Fotoğraf çekmediğim kişilerin isimlerini bulabilmek için c sutunuyla b sutununu karşılaştırıp silinmeyen isimlerin fotoğrafını çekeceğim.B sutunundaki aynı ikinci ismi silmesini istemiyorum çünkü aynı isimli ve soyadı olan personeller var onu kontrol edebilmek adına böyle bir arayış içindeyim.

Geri