• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı isimleri renklendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan silenzi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar ekteki dosyada name kısmında yer alan aynı isimleri renklendirmek istiyorum. Dosyada yaklaşık 200 adet isim var örnek olarak bir kaç isim yazdım. C sütunundaki isimler aynı ise otomatik olarak o isimleri ve o satırların tamamını aynı renk ile boyayabilir miyim? Müsait olan varsa bakabilir mi?

Ekli dosyalar

Arkadaşlar ekteki dosyada name kısmında yer alan aynı isimleri renklendirmek istiyorum. Dosyada yaklaşık 200 adet isim var örnek olarak bir kaç isim yazdım. C sütunundaki isimler aynı ise otomatik olarak o isimleri ve o satırların tamamını aynı renk ile boyayabilir miyim? Müsait olan varsa bakabilir mi?
Merhaba
Koşullu biçimlendirmeye
Kod:
=EĞERSAY(C:C;C1)>1
girerek deneyin

denedim ama olmadı :( aynı isimleri renklendirmiyor. sanırım macro ile yapılabilir .fakat ben makro konusunda yetersizim

isim sayısı arttıkça koşul sayısıda artar.formül işe yaramaz.makro çözüm olabilir.

ben 4 tane koşullu ekledim.ama makro daha kolay olur.

Ekli dosyalar

Merhaba

Yinelenen yani ayn isimleriaynı renge; yinelemeyen diğer isimleri farklı renge boyamak işinize yarar mı bilmem ama; bahsettiğiniz uygulama üstadların dediği gibi makro düzeyinde bir uygulama belirsiz koşulda belirsiz renklendirme olanağı yok diye biliyorum.

Ekli dosyalar

Geri