• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı hücreleri boyamak ve ayırmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
xxx
arkadaşlar örnek dosya da aynı isimleri boyayıp ayırmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşk ederim..

Ekli dosyalar

istediğiniz dört isim için koşullu nbiçimlendirme yaptım. isimleri değiştirmek ve ileve yapmak için koşullu biçimlendirme sekmesi içinde koşulları yçnet kısmını seçebilirsiniz. umurım işinize yarar. ayrıca renkler rastgele seçilmiştir.

Ekli dosyalar

bu aşamadan sonra nasıl bir işlem yapacağımı adım adım anlatırmısınız ... örenklediğiniz dosya adobe olarak kaydediliyor ayriyetten dosyanıza bakamadım...

Ekli dosyalar

• sohot.jpg
    sohot.jpg
    19.6 KB · Görüntüleme: 10
a1 hücresini seçin. koşullu biçimlendirmeyi seçin. koşulları yöneti seçin. yeni kural' tıklayın. biçinlerdirilecek hücreleri belirlemek için formül kullanı seçin. açılan kutucuğa =a1="ali" yazın. biçimlendiri seçin dolgu sekmesinden istediğiniz rengi seçin. tamamı tıklayın. aynı işlemi "ayşe","veli"."fatma" için tekrarlayın. sonra pencereyi kapatıp. a1 hücresine isimleri yazıp kontrol edin. kontrolden sonra a1 hücresini tıklayıp hücrenin sağ alt köşesinden tutup(küçük artı işareti çıkınca) aşağıya doğru çekin. ekdeki dosyada resimli örneklemeler mevcut.

Ekli dosyalar

galiba size yardıncı olamadım. takıldığınız ter tam olarak neresi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri