• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı hücre içinde satırlar oluşturmak..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lewofly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
türkçe
Aynı hücre içerisinde bir alt satırlara toplu geçiş yapmak istiyorum. Ekli dosyada izah etmeye çalıştım..bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
acmak istediginiz hucreye geliniz f2 tusuna basıp,alt+enter (alt tusu basılı entere bastıkca satır asagıya inecektir )tusu yaparsanız. İstediginiz gerceklesir

Onu biliyorum istediğim daha farklı birşey...ekteki dosyayı incelerseniz daha iyi olur.. Aslında ctrl+h ile yeni değer kısmına alt+enter yazabilsem istediğim sonuca ulaşabilirim...

Onu biliyorum istediğim daha farklı birşey...ekteki dosyayı incelerseniz daha iyi olur.. Aslında ctrl+h ile yeni değer kısmına alt+enter yazabilsem istediğim sonuca ulaşabilirim...

merhaba

bul değiştir seçeneğinde aranan ve yeni değer seçeneklerine HYUNDAI yazın,
yeni değer kutusuna HYUNDAI den önce ctrl+enter yaparsanız istediğiniz gerçekleşir

Yeni değer kutusununda hyundaı den önce ya da sonra ctrl+enter olmuyor ve aynı zamanda alt+enter da olmuyor

Merhaba,

Aşağıdaki kodları dener misiniz?

Kod:
Sub Duzenle()

Dim i       As Long
    Dim Sozcuk  As String
    Dim Deger   As String

Application.ScreenUpdating = False

For i = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
        Deger = Trim(Cells(i, "A"))
        Sozcuk = Split(Trim(Cells(i, "A")), " ")(0)
        Cells(i, "A") = Replace(Deger, " " & Sozcuk, Chr(10) & Sozcuk)
    Next i

Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox "Düzenleme Bitmiştir", vbInformation, "[URL="http://www.excel.web.tr/"]www.excel.web.tr[/URL]"

End Sub

Ekli dosyalar

"bul değiştir / değiştir"e girin. ctrl+H

Aranan: Alt tuşunu basılı tutarak 0032 tuşlayın. (veya ara çubuğuna 1 defa basın.
Yeni değer: Alt tuşunu basılı tutarak 0010 tuşlayın.

kutularda herhangi bir şey görmeyeceksiniz. 0010 için imleç yanıp sönecek.

tümünü değiştir'i tıklayın.

dikkat: bu işlem ile taradığınız alandaki bütün boşluklar alt+enter'a basılmış gibi olacak. yan aynı hücre içinde alt alta satır oluşacak.

tesadüf bugün onlarca kısa metinli word dosyasının içeriğini bir word dosyası bir hücreye olacak şekilde excele aktarma konusunda bir işim oldu. ihtiyacımı olduğu gibi veren bir kaynak bulamadım maalesef. aramalar esnasında bu yöntemi keşfettim. işinize yarar umarım.

Merhaba,
Ben de bir kod hazırlamıştım, emeğim boşa gitmesin. Alternatif:
ALFA ROMEO dışında sorunsuz çalışıyor.
Kod:
Sub Ayir()
For x = 2 To [a65536].End(3).Row
deg = Split(LTrim(Cells(x, "a")), " ")
Aralik = Chr(10)
For y = 1 To UBound(deg) Step 2
If y = UBound(deg) Or y = UBound(deg) - 1 Then Aralik = ""
blm = deg(y - 1) & " " & deg(y) & Aralik & blm
Next
Cells(x, "a") = blm
blm = ""
Next
End Sub

"bul değiştir / değiştir"e girin. ctrl+H

Aranan: Alt tuşunu basılı tutarak 0032 tuşlayın. (veya ara çubuğuna 1 defa basın.
Yeni değer: Alt tuşunu basılı tutarak 0010 tuşlayın.

kutularda herhangi bir şey görmeyeceksiniz. 0010 için imleç yanıp sönecek.

tümünü değiştir'i tıklayın.

dikkat: bu işlem ile taradığınız alandaki bütün boşluklar alt+enter'a basılmış gibi olacak. yan aynı hücre içinde alt alta satır oluşacak.

günaydın...

mesajınızdaki "ctrl+h ile alt+enter değişimi" ibaresinden hareketle mesajımı yazmıştım. [Char(32)'yi Char(10) ile değiştirmek.]

şimdi dosyanıza baktığımda isteğinizin biraz farklı olduğunu gördüm. dikkate almamışsınızdır mutlaka ama yine de belirtmek istedim. saygılar.

Hemen hemen aradığım sonuç bu ...süper...bildi için teşekkür ederim..
Bu bilgiden anladığım alt basılı tutuluyken 0010 yazarsam bir alt satıra geçişi sağlıyor..süper...çok çok teşekkür ederim...

herkese çok teşekkür ederim..
mancubus istediğim şeye çok yakın bir işlem.. bilmediğim bir işlem öğrendim teşekkür ederim...

rica ederim.

kısmen de olsa işe yaradığına sevindim.

teşekkür ederim tabi ki dikkate aldım ve işimi hallettim..herkese çok teşekkür ederim...

Geri