Soru Ayni hucre icinde derecenlendirme islemi.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2026
Sayın hocam, B1 ,B20 hucrelerinde bulunan sayiların G1 hucresinde derecelendirilmiş şekilde yapmak istiyorum....

B1 hucrelerinde 1 den 20 ye kadar anlasılması adina normal yön dizilisini yaptim,
C1 hücresinde karisik sayiler yaptim,
C1 hucresindeki en küçük sayiler,
A1 hucresindeki hangi sayıyı temsil ediyorsa onu, G1 ve H1 hucrelerindeki gibi aynı hucre içinde sıralamasını yani, en küçükten,en satın almak doğru yapmak istiyorum..

B1 ve C1 hucresinde olan bu sayilar bazen ayni benzer olarak 2 şer, 3 er, tanede olabiliyorlar, boyle ayni benzer sayilarda kucukkten buyuge benzerleride olsa, derecendirmedeki siralamasina gore,taplodaki gibi yapmak istiyorum hocam.

Ekli dosyalar

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Sonuç göreceğiniz hücreye

Kod:
=EĞER(SATIRSAY($H$1:H1)<=BAĞ_DEĞ_SAY($C$1:$C$20);KÜÇÜK($C$1:$C$20;SATIRSAY($H$1:H1));"")&" ci="&İNDİS($B$1:$B$20;KÜÇÜK(EĞER($C$1:$C$20=H1;SATIR($C$1:$C$20)-SATIR($C$1)+1);EĞERSAY($H$1:H1;H1)))
yazıp aşağı doğru çekiniz.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2026
Söylemek hocam telefonumdaki excel uzerinden denemeliydi,
cok fazla degisken girdiniz diye bir uyari yazisi cikti, kendi bilgisayarimdaki programimda da deneyemedim, su anda sehir disindayim carsamba gunu denememi yapip sizide en kisa zamanda bilgilendirecegim sayin hocam. Sizede calismalarinizda basarilar diliyorum sayin hocam.