• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı gün,aynı numaralı, aynı kodlu kayıtları bulmak

Excel Vers. ve Dili
2003-tÜRKÇE
Merhabalar,
Sayfa1 de verilerim var, ektede görüleceği gibi a sütununda bulunan tarihte, g sütununda bulunan numaralı ve s sütununda ki kodu bir satırda vy diğer satırda vc olan kayıtları sayfa2 ye aktarılmasını istiyorum.
Dosyada kırmızı ile işaretli olan satırların aktarılması gerekiyor.
Örnek:
Sayfa1 de 3. satırda 04.01.2010 tarihinde 12345 numaralı eşyanın s sütunundaki kodu vc, aynı tarih ve aynı numaralı eşya sonraki satırlarda s sütunundaki kodu vy ise her iki satırı da sayfa2 ye akdacak.

umarım anlatabilmişimdir
Teşekkürler

Ekli dosyalar

merhaba drejan62
sorunuzu birazdaha açıp örnek dosya üzerinde açıklarmısınız ben tam anlamadım ne istediğinizi

Üstad yeni açıklama yaptım,

örnek: a sütununda 2. satırda 03.01.2010 tarihinde başka işlem olmadığı için 3. satıra geçiyoruz. Burda 04.01.2010 tarihinnde 12345 numarlı kişinin (g sütunu) s sütunundaki kodu vc olduğu için bu kişiyi diğer satırlarda da arıyoruz eğer aynı kişinin (12345) aynı tarihte (04.01.2010) ve s sütunundaki kodu vy veya vc olan satırı var ise her iki satırı sayfa2 ye kopyalıyoruz. Örnekte 4. satırda da 12345 kişisinin 04.01.2010 tarihinde işlemi var ve s sütunundaki kodu da vy olduğundan her iki satırı kopyalıyoruz. aynı şekilde 5. satırda ahnı tarih aynı müşteri var ama s sütunundaki kodu km olduğundan kopyalamıyoruz.
Yine 6-7-8 satırlarda kopyalanacak
Teşekkürler

Arkadaşlar mevzu çok zor olmasa gerek,
acaba açıklamalarımmı yeterli gelmiyor

Arkadaşlar mevzu çok zor olmasa gerek,
acaba açıklamalarımmı yeterli gelmiyor

Ek dosyada işaret ettiğim gibi konuyu inceleyenlerce anlaşılmayan noktalar var
gibi; Anlatımınıza uyarlayarak dosyayı değiştirirseniz daha iyi olabilir.

Ekli dosyalar

Ek dosyada işaret ettiğim gibi konuyu inceleyenlerce anlaşılmayan noktalar var
gibi; Anlatımınıza uyarlayarak dosyayı değiştirirseniz daha iyi olabilir.

Sayın Husgvarna,
çok teşekkür ederim ilginize,
dosyada sizin sorularınıza cevap vererek ve ayrıca tekrar açıklama yaparak ekledim
Umarım yardımcı olursunuz
çok teşekkürler

Ekli dosyalar

Geri