• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı formülde şarta göre kdv hesaplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
EĞER(D306="K11";F306*0,18;F306*0,08) benim böyle bi formülüm var fakat "K11" gibi şartları çoğaltmak istiyorum.yani mesela T01 de görünce 18 kdv hesaplasın istiyorum.EĞER(D306="K11" ??? ;F306*0,18;F306*0,08) soru işareti yerine T01 de yazacamda nasıl yazacağımı yapamadım yardım ederseniz sevinirim.teşekür ederim

Merhaba,

Sorunuzu çok net anlamamakla beraber,

D306, K11 ve T01 e eşitse F306*0,18, değilse F306*0,08 sonucunu elde etmek istiyorsanız ;

EĞER(VE(D306="K11";D306="T01");F306*0,18;F306*0,08))

formülü işinizi görebilir.

=EĞER(VE(D62="K11";D62="Y01";D62="C03");F62*0,18;F62*0,08) verdiğiniz formülü biraz değiştirerek uyguladım. fakat olmadı. evet anladığınız gibi D62 hücresinde K11 , Y01 , C03 gibi kodlar olunca % 18 hesaplayacak değilse % 8 den hesaplayacak. fakat yukarıdaki formülde bi hata yapıyorum sanırım.

Merhaba,

Öneri ;

Üzerinde deneme yanılma yapmak için sakıncası yoksa 2003 formatlı bir dosya ekleyin, bakalım derim.

Şöyle deneyin ;

=EĞER(YADA(D62="K11";D62="Y01";D62="C03");F62*0,18;F62*0,08)

evet bu formül oldu,size çok teşekür ederim :)) allah razı olsun sizden . benim listem uzun ve ayrı sütün yapmak istemedim %18 ve %8 lik kdv den.teşekkür ederimm

evet bu formül oldu,size çok teşekür ederim :)) allah razı olsun sizden . benim listem uzun ve ayrı sütün yapmak istemedim %18 ve %8 lik kdv den.teşekkür ederimm

Merhaba sayın unerfahren,

Güzel dilekleriniz için ben de size teşekkür ederim.

birşey daha sorabilirmiyim, =TOPLA.ÇARPIM(--(SATIŞ!D$3:$D$5065=STOK!A4);(SATIŞ!E$3:E$5065)) böyle bi formülüm var. burada satış(yurtdışı satış) sayfasından veriler stok sayfasına kodları bazında veri aktarılıyor.bunda bi problem yok stok çalışıyor.fakat benim bi tane daha yurtiçisatış diye bi sayfam daha var ordakileride aynı stok ve tabloya tıpki satış sayfası gibi aynı formüle yazdırabilirmiyim.yani hem yurtiçi hemde yurtdışı çıkışları stok sayfasındaki tabloda toplamak istiyorum.yukarıdaki formüle diğer sayfayı eklemek istedim ama olmadı

birşey daha sorabilirmiyim, =TOPLA.ÇARPIM(--(SATIŞ!D$3:$D$5065=STOK!A4);(SATIŞ!E$3:E$5065)) böyle bi formülüm var. burada satış(yurtdışı satış) sayfasından veriler stok sayfasına kodları bazında veri aktarılıyor.bunda bi problem yok stok çalışıyor.fakat benim bi tane daha yurtiçisatış diye bi sayfam daha var ordakileride aynı stok ve tabloya tıpki satış sayfası gibi aynı formüle yazdırabilirmiyim.yani hem yurtiçi hemde yurtdışı çıkışları stok sayfasındaki tabloda toplamak istiyorum.yukarıdaki formüle diğer sayfayı eklemek istedim ama olmadı

Merhaba,

Mümkün ise 2003 formatında (xls), açıklamalı, verileri ve sonuçları elle girilmiş örnek bir dosya ekleyin, verileriniz sanal veri de olabilir, ancak yapılmak istenenleri mutlaka bizlerin anlayabileceği şekilde yazmalısınız,

Ancak böyle çabuk ve doğru cevap alabilirsiniz düşüncesindeyim,

Teşekkür ederim.

Geri