• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı excell sayfasından veri alıp verileri birleştirmek.

Yanlışlıkla 0 yazdığı satır var mı?Yani hem tutulması_minumum_stok_değeri sayfasında hem de satın_alma_satırı_(yoldakiler) sayfasında olan verileri söyler misiniz?

tek tek bakamadım 50 satırı kontrol ettim aşağıdaki satırlar satın alma satırı yoldakiler sayfasında olmasına rağmen minumum stok sayfasın da satın alma sütünun da 0 olarak değer görüyor.

10 5055651039
15 5055651057
16 5055651062
31 5055653051
32 5055653055
33 5059963037
46 5067331025

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayın mustilem23,
Kadlardaki bir harf yüzünden sıkıntı çıkıyordu.Aşağıdaki kodları dener misiniz?

Kod:
Sub bul()
sr = 2
For Each i In Worksheets("tutulması_minumum_stok_değeri").Range("A2:A" & [A65536].End(3).Row)
If i = "" Then Exit Sub
Worksheets("aay02_ambarı").Activate
Set a = Range("A2:A" & [A65536].End(3).Row).Find(i)
If a Is Nothing Then
Worksheets("tutulması_minumum_stok_değeri").Range("E" & sr) = 0
GoTo bura:
End If
Range("A2:A" & [A65536].End(3).Row).Find(i).Activate
Worksheets("tutulması_minumum_stok_değeri").Range("E" & sr) = ActiveCell.Offset(0, 2)
bura:
Worksheets("satın_alma_satırı_(yoldakiler)").Activate
Set a = Range("A2:A" & [A65536].End(3).Row).Find(i)
If a Is Nothing Then
Worksheets("tutulması_minumum_stok_değeri").Range("F" & sr) = 0
GoTo bas:
End If
Range("A2:A" & [A65536].End(3).Row).Find(i).Activate
Worksheets("tutulması_minumum_stok_değeri").Range("F" & sr) = ActiveCell.Offset(0, 2)
bas:
sr = sr + 1
Next
If i = "" Then Exit Sub

GoTo bas:
End Sub

bu sefer tamamdır üstad eline sağlık , tek bir konu kaldı bu excelin içine 1 veri sayfası daha ekleyıp minumum stok sayfasın da cıkartmak ıstıyorum buda 2 ambarın stoğu bazen ordan da yaralanıyoruz da nasıl ekleme yapabilirim kod konusun da yardımcı olabilir misiniz. yine aynı yöntem ama bunu hesaba dahil etmeycegım verı kontrolu ıcın.

sayfanın adı bas01_stok olacak

sn.mustilem23 'ün azmini ;
sn.bedersu nun sabır ve emeğini ilk mesajdan son mesaja kadar takip ettim.
Kendilerini tebrik ediyorum.

:) emek sonucun da işe yarayacak ve yıllarca kullanılacağı için azim şart bedersunun da sabrı ve emeği müthiş oda benim gibi inatcı kanımca :) son sayfayıda ekler isek çok kullanışlı ve amaçlı olacak.

Sayın kemal_turan,
Öncelikle ben de size teşekkür ediyorum teveccühlerinizden dolayı. :)

Sayın mustilem23,
Diğer sıkıntınızı İnşallah bugün-yarın halledeceğim.Seminer döneminde olduğunmuzdan dolayın çok sık giremiyorum internete.Akşam da çoluk-çocuk,malumunuz :D
Tek sayfa olarak değil de istediğiniz sayıda sayfa için ucu açık bir kod oluşturup göndereceğim İnşallah.İstediğiniz sayıda sayfa içinde bu verileri arayıp bulacaktır kod fakat tutulması_minimum_stok_değeri sayfasındaki sütun düzenlemelerini,kod karmaşası olmaması münasebetiyle manuel olarak yapmanız gerekecek.Bunları,kodlar oluşturduktan sonra tek tek anlatacağım size İnşallah.Ayrıyeten sadece bas01_stok isimli bir sayfa ekleyerek,buna uygun olan kodları da göndereceğim.Hangisi işinize yararsa kullanırsınız fakat dediğim gibi birazcık süre lazım.

Eyvallah ustad bekler sikinti degil ben de zaten yiilik izine cikiyorum

Sayın mustilem23,
İki adet dosya gönderiyorum.Sayfaları tek tek ele alan kitapta bas01_stok isimli sayfadan verileri bulup tutulması_minumum_stok_değeri sayfasında G sütununa yazıyor.
Diğer kitapta ise istediğiniz kadar sayfa ekleyerek buradan bulduğunuz verileri tutulması_minumum_stok_değeri sayfasına yazdırabilirsiniz.
Bunu yapmanız için öncelikle tutulması_minumum_stok_değeri sayfasında SATIN ALMA DEĞERİ sütununun sol tarafına yeni bir sütun oluşturmanız gerekecektir.Ben bunu bas01_stok isimli sayfa için yaptım.Bu yapılmazsa yeni oluşturulan sayfasan bulunan veriler tutulması_minumum_stok_değeri sayfasında yanlış yere yazılacaktır.Ayrıca SATIN ALMA DEĞERİ sütunundaki formülün de değiştirilmesi gerekiyor.Şu anki formül=D2-F2-E2-G2 şeklinde.Her eklenen sayfa için buraya o sayfanın sütununu aklemeniz gerekecektir.Mesela =D2-F2-E2-G2-H2 gibi.

Ekli dosyalar

Üstad emeğine sağlık çok teşekkürler.yeni ambar eklenmiş fakat bunları satın alma değerinde hesaba girmesin istemiştim ben makronun içinden I stünun da cıkartıyorum ama yine G sütunun da otomatik çıkıyor böylede iş görüyor fakat H sutununun sagın da cıkarsa cok daha ıyı olurdu yinede iş görüyor elıne emeğine sağlık .

Sayfa eklenebilir makro da da aynı sıkıntı mevcut mantık süper olmuş çok teşekkür ederim.

Geri