• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

AYNI excel dosyası içindeki farklı sayfaları toplama????

arkadaşlar tek excel dosyası içindeki ilk sayfam OCAK 2006 toplamı...
diğer sayfalarımda 1 , 2 , 3 ...diye gidiyo ve 31 adet..(ayın her günü için ayrı bir sayfa var)
ayın her günü için varolan sayfaların içindeki bir hücre o günün toplamını gösteriyo...ben ise OCAK 2006 sayfasında tüm günlerin toplamını almak istiyorum...
OCAK 2006 toplamı sayfasındaki hücreye ='1'!M1+'2'!M1+.... şeklinde yazdım formulu...31 adet ama çok fazla bağımsız değişken dedi....
SORU 1 :bunu nasıl çözebilirim
SORU 2 : aynı sayfa içindeki iki hücre aralığını toplarken kullandıımız bi formul gibi bişey kullanılabilirmi bunun için...mesela bi sayfa içindeki M1 ile M31 arasındaki değerlerin toplamı için =TOPLA(M1:M31) yapıyoruz...buna benzer bişeyle bunu çözebilirmiyiz? tek tek yazmadan...yardım lütfen teşekkürler.

Hergün bir gün öncekini genel toplam ve o gün toplamını alan bir toplam alın 31 (son) gün hepsinin toplamı olmuş olacak Ocak 2006 daki hücreye de bu hücreyi eşitleyin. Diğeri de yapılır da bu hem siz o güne kadarki toplamı da görmüş olursanız mesela 25. günün içine girdiğinizde o güne kadarki toplamı hem de şimdiden sorununuzu halletmiş olursunuz.

ama her günün toplamı kendi içinde sadece o günü versin istiyorum.....diğerlerini karıştırmadan..
ayın 1 ine girtdiimde 1 in toplamını görürken 25 ine girdiimde sadece 2 5 inin toplamını görmeliyim...o güne kadar olanları değil...sadece genel toplamı ilk sayfada alıcAM.

tamam o hücre olsun o hücrenin yanına da 1. gün için 1. günün toplamı ile eşitli daha sonraki günler için mesela 2. gün için 1. günün toplamı + 2. gün toplamı yap
Ã?rnek:
Kod:
1 Nolu sayfa
A1 = 1. günün toplamı 
B1= A1
2 Nolu sayfa
A1=2. günün toplamı
B1 = 1!B1+A1
.
.
.
31 Nolu sayfa
A1= 31. günün toplamı
B1=30!B1+A1

Yok sanırım demek istediğimi ben anlatamadım...Ã?RNEKTE de görüldüğü gibi...ayın her günü için bir sayfa var...her gün içinde o günün toplamını gösteren (mesela topla gelir) bi hücre var...bunlar sadece o günün toplamını gösterecekler...en baştaki ana toplam sayfasında ise tüm bu sayfalardaki ana toplamların toplamını almak istiyorum ama + + + şeklinde yapınca 31 adedi kabul etmiyo...sorunum o

YANİ KISACA Ã?RNEÐE BAKARSANIZ....
1 , 2 , 3 , ....DİYE ADLANDIRILAN TÜM SAYFALARDAKİ M1 HÜCRELERİNİN TOPLAMINI Ocak 2006 SAYFASINDAKİ A11 HÜCRESİNDE TOPLAMAK İSTİYORUM...TOPLAMINI ORDA GÃ?RMEK YAANİ

Sayın blackangel_21_

ekteki örneği incelermisiniz.

teşekkürler LEVTEPE böyle bir formul bilmiyordum. Güzel...

Geri